Gázoltak nagyok az NFL-rájátszásban

2013.01.06. 08:35

Az NFL-rájátszás első játéknapján, a Wild Card-hétvégén a Houston Texans és a Green Bay Packers is simán hozta első meccsét, ellenfeleik elfogytak az alapszakasz után.

A Texans védelme leradírozta a Bengalst

A védőjáték dominált Houston Texans-Cincinnati Bengals meccsen, a nyitónegyedben a Texansból az egész szezonban remekül teljesítő J.J. Watt, a vendég Bengalstól pedig a legtöbbször Vontaze Burfict akasztotta meg az ellenfél támadásait. Ha a hazaiaknál volt a labda, akkor főleg Arian Foster futásaira építettek, a Bengalsnál Green-Ellis verekedett ki yardokat.

A Texans két mezőnygólt berámolt a második negyed feléig. A vezetést egy interception után vette át a Bengals, húsz yardra a hazaiak endzone-jától a bengalsos Hall lecsapott Schaub passzára, és touchdownig gyalogolt. A félidő vége hiába jutott el a cincinnati csapat endzone-ja elé a Texans, csak mezőnygólt értek el, 9-7 volt a félidőben. A Cincinnati-irányító, Dalton passzai nem működtek, végül három passzolt yarddal zárta az első félidőt, a célpontjai is sokat hibáztak.

Foster a houstoniak egyetlen touchdownját szerezte
Foster a houstoniak egyetlen touchdownját szerezte

A félidő után a Texanstól Schaub bemelegedett, Foster továbbra is megbízható volt, az ő futásával meg is lett az első TD-jük, ezzel lett 16-7, erre a Bengals mezőnygóllal válaszolt. J.J. Watt továbbra is kíméletlen volt, Daltont többször is meggyötörték, a Bengals pedig a harmadik negyed végére sem tudott épkézláb támadást vezetni.

A Texans és a Bengals is mezőnygólokat rúgott, 19-13-mal be is állították a végeredményt. A hazaiak remekül működő védekezésüknek köszönhetően nyertek a támadásban semmit nem mutató Cincinnati ellen. Jövő héten a New England Patriots otthonában kell helytállniuk, az alapszakaszban nagy verést kaptak Bradyéktől.

Elfogyott a Vikings, kíméletlen volt a Packers

A múlt héten az alapszakasz utolsó fordulójában mozgalmas meccset játszott a Minnesota Vikings és a Green Bay Packers, most a Wild Cardon találkoztak ismét. A vendég Vikingsnél a sérült Christian Ponder irányító helyett Joe Webb kezdett. Próbált bizonyítani, futásokkal segítette csapatát, passzai viszont pocsékok voltak. A futások eleinte mentek Adrian Petersonnak is, a TD viszont nem jött össze, egy mezőnygólig jutott a Vikings. A Packers még az első negyed vége előtt Harris-touchdownnal válaszolt.

A futó Harrisre és az elkapó Jenningsre épültek az Green Bay-akciók a folytatásban is. Mezőnygól után a félidő vége előtt Kuhn tizennégypontosra növelte a hazaiak előnyét, 17-3-ra vezetett a hibátlanul játszó Rodgers által irányított Packers, melynek védelme is a helyén volt.

Rodgers passzai célt találtak
Rodgers passzai célt találtak

A második félidőben is lendületben maradt a Green Bay, Petersonék jó ideig lehetőséget sem kaptak, hogy elkezdjék lefaragni hátrányukat, Kuhn újabb touchdownja után 24-3-nál támadhatott ismét a vendégcsapat. Pontot szerezni nem tudtak, a múlt heti alapszakasz meccsen zseniálisan játszó Petersonból felkészültek a Green Bay-védők, lezárták előtte az utat.

Hosszú üresjárat után a vendégek szereztek touchdownt, az üresen maradt Jenkins futott be a célzónába, 24-10-re hozva fel csapatát.  A végén még az időnként gyengélkedő támadófal okozott néhány kellemetlen pillanatot irányítójuknak Rodgersnek, de így is simán hozták a meccset, jövő héten a San Francisco 49ers vár rájuk.