Ilyen fogadtatásról álmodni se lehet

2013.10.21. 10:55

Peyton Manning az Indianapolis Colts klublegendája volt, mielőtt két éve megsérült a nyaka, ami miatt ki kellett hagynia egy teljes szezont, többször is műtötték. A klub vezetősége 2012-ben döntött úgy, hogy tizenhárom év után megválnak az irányítótól, akivel Super Bowl-t nyertek. Komoly bónuszt kellett volna kifizetniük neki, amennyiben marad, és nem voltak benne biztosak, hogy Manning tud még úgy játszani, mint régen.

A veterán irányító végül a Denver Broncoshoz került, tavaly a rájátszás elődöntőjében estek ki, idén pedig veretlenül érkeztek Indianapolisba, ahol Manning először került szembe volt csapatával. 

Várható volt, hogy nem lesz érzelemmentes a meccs a játékosnak és a közönségnek sem, külön ugyan nem mutatták be a rangadó előtt, de a Broncos bevonulásakor egy összeállítás ment a kivetítőn, ami az irányító coltsos éveit elevenítette fel. A quarterback sisakkal a fején melegített, csak akkor állt meg, amikor a kivetítőn megjelent a neki címzett köszönet, és az egész stadion felállva tapsolta őt. 

Manning levette a sisakját és láthatóan meghatódott, hogy a közönség még mindig imádja, amikor elküldték a Coltstól, akkor is könnyek között búcsúzott a drukkerektől. 

PEYTON MANNING RETURNS TO INDIANAPOLIS RECEIVES STANDING OVATION FROM COLTS FANS 10/20/13!

A mecccsen viszont a vendég Broncos négyszer is elvesztette a labdát, a Manning utódjának szerződtetett Andrew Luck pedig ismét nagy formában volt a hazaiaknál, volt három touchdownt érő átadása, egyet maga futott. Végül 39-33-ra verték meg a denverieket, akik ezzel bukták a veretlenségüket. 

Manning az elvesztett meccs után abban reménykedett, lesz még visszavágó ebben a szezonban. „Remélhetőleg játszhatunk még a srácok ellen, mert az azt jelentené, hogy bejutottunk a rájátszásban. A következő hét már könnyebb lesz valamivel, mert érzelmileg megterhelő napoko voltak ezek" - nyilatkozta. 

A Denver vereségével már csak a Kansas City Chiefs veretlen, miután otthon a Houston Texanst győzték le. Meskó Zoltán csapata, a Pittsburgh Steelers kezd magára találni, csoportrangadónn verték a nagy rivális Baltimore Ravenst, a Super Bowl-győztesnek ez volt a negyedik veresége a szezonban. 

NFL, 7. forduló 

Washington Redskins–Chicago Bears 45–41
New York Jets–New England Patriots 30–27
Miami Dolphins–Buffalo Bills 21–23
Jacksonville Jaguars–San Diego Chargers 6–24
Arizona Cardinals–Seattle Seahawks 22–34
Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 31–23
Philadelphia Eagles–Dallas Cowboys 3–17
Detroit Lions–Cincinnati Bengals 24–27
Carolina Panthers–St. Louis Rams 30–15
Tennessee Titans–San Francisco 49ers 17–31
Green Bay Packers–Cleveland Browns 31–13
Kansas City Chiefs–Houston Texans 17–16
Pittsburgh Steelers–Baltimore Ravens 19–16
Indianapolis Colts-Denver Broncos 39-33