Érik a nagy pofára esés az NFL-ben?

2014.07.30. 14:42

Még el sem kezdődött az NFL-szezon, de már most minden egy olyan játékosról szól, akinek még egyetlen profi mérkőzése sem volt eddig.

A texasi Johnny Manzielt a tavaszi drafton a Cleveland Browns szerezte meg, azóta mindenki találgat, hogy mit mutat majd a korszakos tehetségének tartott irányító. 

A vezetőedző Mike Pettine még a nyár elején leszögezte, hogy Manziel nem indul előnyből, meg kell küzdenie a kezdőhelyért Brian Hoyerrel, és egy kedden megjelent felvétel alapján van is hova fejlődnie. 

A Browns keddi edzésén Manziel csak szenvedett, többször eladta, vagy rossz tempóban dobta a labdát, máskor nem találta meg célpontjait, volt, akit közelről mellbe dobott. A szakértők szerint Hoyer eddig meggyőzőbb volt az edzőtáborban, az egyetemi bajnokságból érkezett elsőéves egyelőre a tanulási fázisban van. 

Hoyer viszont irányítóként nem különösebben kiemelkedő, és az is biztos, hogy Manzielt mindenki látni akarja majd a pályán az egyetemi évek, és az őt övező őrület miatt, ráadásul már most magasan az ő mezeiből adnak el a legtöbbet. Cleveland érdekes hely lesz, hiszen LeBron James, az NBA-szupersztár is visszatért a helyi csapathoz, a kosaras és Manziel nagy haverok. 

Manzielnek nem megy az edzésen

A huszonegy éves Manzielnek még a pályán kívül is érnie kell, nemrég az egyik amerikai pletykalap közölt róla egy fényképet, amin egy összesodort húsz dollárossal készül valami gyanús dologra egy szórakozóhely mellékhelyiségében. Azóta a Browns-vezetőedző már elbeszélgetett vele, Manziel meg ügyesen igyekszik kerülni a témát a sajtótájékoztatókon. 

Sok múlhat azon is a csapatnál, hogy végül eltiltják-e egy teljes szezonra legjobb elkapójukat, Josh Gordont. A játékos nemrég egyéves büntetést kapott, mert visszaesőként pozitív drogmintát adott, fűvel bukott meg. Gordon azonban megtámadta a döntést, szerinte azért lépte át minimális mennyiséggel a megengedett határt, mert a környezetében szívtak. 

Gordon tényleg alig valamivel lépte át a megengedett határt, és azt is meg kell jegyezni, hogy az NFL az egyik legszigorúbb e tekintetben, a baseball ligában vagy az olimpián sem bukott volna meg a leadott mintájával az elkapó.