Az érkezik, akitől a Patriots igazán félhet

2015.01.10. 08:47 Módosítva: 2015.01.10. 09:32

Szombat este a New England Patriots és a Baltimore Ravens meccsével folytatódik az NFL-rájátszás, a két csapat már a főcsoport döntőért megy a korábbi mérkőzésen. 

A Ravens-védelem elég nagyot játszott az előző körben a nagy rivális Pittsburgh Steelers otthonában, Terrell Suggs volt különösen formában volt, most valami hasonlóra szeretnének építeni Tom Bradyék ellen. A Patriotsnak hazai pályán jól szokott menni a rájátszásban, amióta Bill Belichick edzi a csapatot 11-1-es hazai mérleggel rendelkeznek a playoffban, csak egy csapat ellen nem megy igazán, és ez pont a Baltimore Ravens. Egyszer nyertek és kétszer kaptak ki otthon ellenük, legutóbb a két évvel ezelőtti főcsoportdöntőben, igaz, abból a baltimore-i csapatból már csak tizennyolcan vannak a keretben. 

Ezt igyekezett hangsúlyozni Belichick is, hogy ez a Ravens már nem az a Ravens, ettől függetlenül John Harbaugh csapatának nagyon menni szokott menni a rájátszásban. Sok múlik majd azon is, mit kezd a Ravens-védelem a liga legjobb tight endje, Rob Gronkowski ellen, fizikálisan nagyon nehéz lesz védekezni ellene, meccset eldöntő tényező lehet.

Rob Gronkowski
Rob Gronkowski

Aki itt nyer, az mehet a Denver Broncos-Indianapolis Colts győztese ellen a Super Bowlért (tehát a döntőbe), utóbbi meccs megint azért is lesz érdekes, mert Peyton Manning volt csapata ellen játszik. 

A másik oldalon a Green Bay Packers–Dallas Cowboys-meccse lesz a nagyobb rangadó, ezt a legendás 1967-es NFL-döntő, a rettentő hidegben megrendezett Ice Bowl visszavágójaként harangozták be. Hideg most is lesz, ez még a Packersnek kedvez, az viszont már kevésbé, hogy a hírek szerint Aaron Rodgersnek egy kisebb szakadása van a lábában, és az orvosok szerint egészen biztosan hátráltatni fogja a sérülés, kérdés, hogy mennyire. Az irányító a hét közben kihagyott néhány edzést, a csapat igyekezett mindent megtenni, hogy összerakják a vasárnapi meccsre.  

A Cowboysnak lélektanilag sokat jelenthet, hogy az előző körben hátrányból visszajöttek a Detroit Lions ellen, és hazai pályán kiizzadták a továbbjutást, még ha ehhez kellett az is, hogy a bírók a meccset eldöntő drive-nál hibáztak, a Cowboys javára.

A dallasiaknak ráadásul idegenben nagyon ment az alapszakaszban, 8-0-s mérlegük volt, ha nem otthon játszanak, a Packers viszont ugyanezt hozta a Lambeau Fielden. A Green Bay defensive coordinatora a napokban a legnagyobb kihívásnak a futójáték elleni védekezést tartotta, ebben a szezon végére azért eléggé feljavultak. A vendégek védelme nem legendás, de a múlt héten már a Lions ellen megmutatták, hogy amikor nagyon szükség van rájuk, meccsben tudják tartani a csapatot. 

Aaron Rodgers
Aaron Rodgers

A továbbjutó a Seattle Seahawks-Carolina Panthers győztesével találkozik, a Panthers a múlt héten a történelem egyik legrosszabb meccsén nyert a Cardinals ellen, a Seahawks a múlt héten pihenhetett.