Füves cigi volt a holttest mellett, rajta az NFL-es DNS-ével

2015.01.30. 13:54

Heteken át tartott az esküdtek kiválasztása, és az extrém havazás miatt halasztani is kellett, de csütörtökön elkezdődött a gyilkossággal vádolt korábbi NFL-es, Aaron Hernandez pere Fall Riversben. Egykori csapata, a New England Patriots vasárnap játszik Super Bowlt. 

A játékost azzal vádolják, hogy otthona közelében több lövéssel meggyilkolta egyik ismerősét, Odin Lloydot. A vád álláspontja szerint Lloyd túl sokat tudott egy korábbi kettős gyilkosságról, amivel szintén Hernandezt gyanúsítják.

A per első napján elhangzott a vád nyitóbeszéde, több biztonsági felvételt is lejátszottak, ezeken azt lehetett látni, hogy az áldozat Hernandez autójába száll be nem sokkal a gyilkosság előtt. Egy másik felvételen már Lloyd nélkül érkezik meg házához az amerikaifutballista.

Kiderült az is, hogy a gyilkosság helyszínén, a holttest mellett egy elszívott füves cigit is találtak, ezen megtalálták Hernandez és az áldozat DNS-ét. Hernandez DNS-ét találták az autóban egy töltényhüvelyen is, a vezetőülés alatt, ez a töltényhüvely ugyanolyan volt, mint amiket a gyilkosság helyszínén használtak. A gyilkos fegyvert azóta sem találták meg, pedig az egyik bemutatott biztonsági felvételen Hernandez a házában látható, valószínűleg azzal a fegyverrel a kezében.

A korábbi New England Patriots-sztár ügyvédje szerint Hernandez ártatlan, a rendőrség túl hamar vádolta meg őt. Hernandeznek semmi oka nem volt, hogy gyilkoljon, az NFL a lábai előtt hevert, új szerződést kapott, új háza van, héthónapos a gyereke, a jövőt tervezte menyasszonyával. Ő azt mondja, nem lehet valakit azért elítélni, mert rossz helyen volt, rossz időben.

Több tanút is meghallgattak az első napon, a beszámolók szerint Hernandez arra a középiskolás tanúra figyelt különösen, aki a holttestet megtalálta tavaly nyáron, futás közben, nem messze Hernandez otthonától, egy ipartelepen. 

Ha a huszonöt éves Aaron Hernandezt bűnösnek találják, akkor élete végéig börtönben marad. De ezen kívül is még több fegyveres vád is van ellene. Amiatt is büntetést kaphat, mert a börtönben halálosan megfenyegetett egy őrt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport