Ha kijutok a sittről, kiirtom a családodat

2014.04.16. 11:20 Módosítva: 2014.04.16. 11:22

A gyilkossággal vádolt egykori NFL-es, Aaron Hernandez már tavaly június óta börtönben van, ennek ellenére az utóbbi hónapokban sorra jönnek a hírek, hogy ott is csak gond van vele. 

Most az a legújabb, hogy a volt New England Patriots-játékos annyira felvette a börtöntempót, hogy megfenyegette az egyik őrt. Állítólag mindez azután történt, hogy az amerikaifutballista kezdte elveszíteni a tekintélyét odabent még tavaly, és extra adag ételért kezdett el lázadozni, ezt unta meg az őr. A sportoló egy lap szerint azt mondta az őrnek, ha kijut a börtönből, akkor kiirtja a családját.  Az esetben a közelmúltban indult belső nyomozás. 

Hernandezt nemrég kapott büntetést a börtönben, miután nagyon megverte egyik cellatársát, akivel korábban nézeteltérése volt. Az amerikaifutballistát teljesen elzárták környezetétől, napi huszonhárom órát kellett magánzárkában töltenie, csak bilincsben és láncon hagyhatta el a celláját.

Közben a Hernandez-ügyben már a játékos két barátját, Carlos Ortizt és Ernest Wallace-t is emberöléssel vádolják, eddig csak az amerikaifutballista ellen volt ez a vád. Ortiz és Wallace ügyvédjét meglepték a történtek, azt mondták, védenceik a tárgyalóteremben tisztázni fogják magukat.

Ez Hernandeznek sem jó hír, egy kapcsolódó törvény szerint az ügyésznek így nem kell bizonyítania, ki lőtt a gyilkosság estéjén. 

A sportolót azzal vádolják, hogy otthonának közelében megölte egyik ismerősét, Odin Llyodot. A férfi valószínűleg tudott arról, hogy Hernandeznek köze lehet egy 2012-es kettős gyilkossághoz, mellyel azóta a hatóság is kapcsolatba hozta a vádlottat. A per időpontját még nem tűzték ki, ha az amerikaifutballistát bűnösnek találják, akkor élete végéig börtönben marad.