Mire jó egy félig vak linebacker?

2015.05.06. 14:59

Elég sokat rugóztunk mi is a Patriots long snapperén, akit a haditengerészeti szolgálatkötelezettsége miatt lehet, hogy be sem vethetnek, de volt még bőven érdekes választás a bajnoknál, köztük a Mississippi State-ről vitt linebacker, Matt Wells, aki az egyik szemére 80 százalékban vak, jogi értelemben véve tehát vak a jobb szemére.

A linebacker 4,43-as 40 yardot futott a Bulldogs pro day-én, négyéves egyetemi karrierje alatt pedig 165 tackle-t, 6 sacket, 1 interceptiont, 14 kivédekezett passzt és 3 fumble-t hozott össze, tehát semmiképp nem nevezhető haszontalan játékosnak.

De hogy mit is jelent ez a 80 százalék?

Látok, csak olvasni nem tudok. Ez a jogi százalék rá, ennél többet érzékelek vele. Kiskorom óta ez van, nem is emlékszem már, milyen volt előtte – mondta a játékos, akit a pályán sem zavart semennyire a látáskárosodása: 2014-ben a kilencedik legtöbb tackle volt az övé a Bulldogs védelmében, ráadásul négy sacket és 8,5 negatív szerelést is a legutóbbi idényben csinált, vagyis simán megállta a helyét kezdőként.

Matt Wells legjobb pillanatai a Mississippi State-en

Wells kiválasztása után pár nappal a Patriots pont az a Deontae Skinnert engedte el a csapattól, akinek a kezdőpozícióját megkapta Wells a Mississippi State-nél 2014-ben, ami jó jel lehet a 24 éves védőnek, hogy legalább az edzőcsapatba beküzdhesse magát.