Az olimpián váltja valóra álmát, visszavonul az NFL rögbiszörnye

2016.05.15. 19:40

Váratlan bejelentést tett Jarryd Hayne, a San Francisco 49ers korábbi ausztrál rögbisztárból lett amerikaifocistája, aki közölte, hogy visszavonul az NFL-ből, miután visszautasíthatatlan ajánlatot kapott, mellyel ott lehet a riói olimpián.

Hayne-t a Fidzsi-szigetek rögbicsapata kereste meg azzal a céllal, hogy valahogy visszacsábítsák a rögbihez az amerikaifutballtól, és sikerrel is jártak, Hayne-nek ugyanis így lehetősége lesz szerepelni az olimpiai rögbitornán.

Ne maradjon le semmiről!

Nem utasíthattam vissza ezt a lehetőséget. Az olimpia egy olyan esemény, amit gyerekkorom óta imádok, és hasonló érzésem támadt ettől a megkereséstől, mint amikor az NFL-be vágytam, és oda kerültem

– mondta a korábban Ausztráliát és a Fidzsi-szigeteket is képviselő Hayne. „Az elmúlt 12 hónap fantasztikus volt a 49ersnél. Soha nem gondoltam volna, hogy idáig eljutok, nemcsak játszottam, hanem kezdőként is pályára léptem az NFL-ben, ezt pedig soha nem fogom elfelejteni.”

A 28 éves Hayne-nek a fidzsi csapattal akár az olimpiai aranyra is esélye lehet Rióban, fogadóirodától függően ugyanis hol Fidzsit, hol Új-Zélandot tartják a torna esélyesének.

Az NFL-ben futójátékosként és visszahordóként tevékenykedő Hayne 8 mérkőzésen játszott, ebből egyen kezdőként, 17 futásból 52 futott yarddal, 6 elkapással (27 yard) és 8 puntvisszahordásból 76 yarddal zárja rövidke NFL-pályafutását.