NFL: Peyton Manning mégsem doppingolt

2016.07.25. 18:55

Hét hónapos vizsgálat után hétfőn elvetette az NFL a Peyton Manning elleni doppingvádakat, írja a New York Times. A vizsgálat, amiről korábban már írtunk is, még decemberben, az al-Dzsazíra The Dark Side (Sötét Oldal) című dokumentumfilmje miatt indult el, ami többek között nagy nevű baseball és amerikaifutball játékosokat vádolt meg szteroidok és egyéb tiltott teljesítménynövelők használatával. Így keveredett bele az ügybe a Denver Broncos-irányító. 

A film szerint Manning 2011-es nyakműtétje után szedett növekedési hormonokat. A sportolót megvádoló Charles Sly egyébként azóta visszavonta ezt az állítását. 

A februárban, a Super Bowl-győzelme után visszavonult Manning a kezdetektől fogva hevesen tagadta a vádakat, azt mondta az egész ügy teljes egészében kitaláció és undorítónak tartja, hogy ez megtörténik.

Ne maradjon le semmiről!

Az NFL hétfői nyilatkozatában az áll, a hét hónapos vizsgálat után nem találtak semmilyen kézzelfogható bizonyítékot a sportoló doppingvétségére, de ettől függetlenül a többi játékossal kapcsolatos állítások ügyében tovább folyik majd a nyomozás. Több Green Bay Packers- és egy Steelers-játékossal, James Harrisonnal beszélnének leginkább az ügyben.