Egy kocsmán keresztül cipelik ki a sérülteket az NFL-szuperstadionban

2016.09.20. 15:35

Vasárnap, a csoportrivális Green Bay Packers ellen játszotta első tétmeccsét új, 1,1 milliárd dollárból épült stadionjában a Minnesota Vikings. Csakhogy a debütáláson egyből ki is derült, hogy egy óriási hiba csúszott a tervezésbe.

Ne maradjon le semmiről!

A nagyjából 500 millió dollárnyi közpénzből épült, hatalmas, absztrakt formájú üvegstadion egyedi újításokkal készült el. Ilyen például, hogy a vendégszurkolók hangját trükkös módszerekkel egyből a vendégcsapat öltözőjébe juttatják, hogy a stadion tetején hópajzsok akadályozzák meg, hogy akár hó, akár jég induljon meg az üvegfalon. Inkább elolvasztják azt, a vizet pedig egyből a vízelvezető rendszerbe juttatnak. De az is újítás, hogy a pályával egy szinten építettek egy sportbárt, a játékosok pedig ezen keresztül mennek ki az öltözőből a pályára.

Ez a meccs előtti kivonulást nézve egészen pazar az elképzelés, de amikor egy sérült, járni sem tudó játékost kell visszavonszolni kivizsgálásra az öltözőbe a bámészkodó szurkolók és azok italai között, már nem annyira jó ötlet egy ilyen bár.

Vasárnap a csapat futójátékosa, egyben legnagyobb sztárja, Adrian Peterson szenvedett térdsérülést. A játékos nem volt hajlandó felülni a sérültek szállítására használt kiskocsira, így két segítő vette a vállára, és támogatta be az öltözőbe. A csapat szerint a legrövidebb út a báron át vezetett vissza, ezért mentek arra, és nem a valamivel hosszabb, bámészkodók elől elzárt alagúton.

Később kiderült, hogy Peterson meniszkuszszakadást szenvedett, így valószínűleg 1-2 hetet ki kell hagynia, de így is jobban járt, mintha valamelyik keresztszalagja szakadt volna. Peterson már a második fontos ember, aki kidől a Vikingsból, az irányító Teddy Bridgewater közvetlenül a szezon indulása előtt szenvedett horrorsérülést egy edzésen.