Az Atlanta támadóguruján halálfélelem uralkodott el a filmes tolvajtrükk után

2017.02.01. 17:47

Nem kívánjuk azokat a perceket senkinek, amit Kyle Shanahannek, az Atlanta Falcons támadókoordinátorának kellett átélnie még hétfőn, amikor kiderült, hogy eltűnt a hátizsákja, benne a vasárnapi Super Bowlra kitalált teljes stratégiával.

Ne maradjon le semmiről!

Egy tévétársaságnak – nem meglepő módon – sikerült elkapnia azt a pillanatot, amikor Shanahan az újságírókkal való beszélgetést befejezve felfedezte, hogy a táskája nincs ott, ahol hagyta. A halálfélelem Shanahan arcán nem véletlen, hat nappal a Super Bowl előtt elhagyni a stratégiát óriási égés, veszteség, és a meccsen akár még nagyobb kudarc lehetett volna.

A dolognak viszont szerencsés vége lett, nagyjából fél óra múlva egy San Franciscó-i újságíró, Art Spander jelentkezett, hogy véletlenül összekeverte a két táskát, és Shanahanét vitte el a sajátja előtt. Mint Spander mondta, elsőre ő is óriási pánikba esett, azt ugyanis nem nézte, mi van a táskában, csak azon aggódott, hogy nincs meg a laptopja.

Spander rutinos Super Bowl-résztvevő, negyvenedszer lesz ott újságíróként az NFL döntőjén, de hasonló még nem esett meg vele.

Amikor hétfőn elterjedt, hogy eltűnt az alapszakasz legeredményesebb támadójátékát kiötlő Shanahan táskája a playbookkal, sokan azonnal a Falcons botrányos múltú ellenfelére, a Patriotsra mutogattak, azt sejtve, hogy újra csalással próbálkozik Bill Belichick. Mint kiderült, erről szó sem volt, sőt kedden a Falcons vezetőedzője, Dan Quinn még viccelődött is az előző napi horroron az újságírókkal, azt mondta, Shanahan direkt egy kamuplaybookot hagyott el, hogy ezzel vezesse félre az ellenfelet.