Végre visszavonultál, most már megnyugodhatok!

2017.03.14. 15:12

Egy kicsit most megkönnyebbülhetnek az irányítók az NFL-ben, ugyanis bejelentette visszavonulását az NFL egyik legrettegettebb védője, a Super Bowl-győztes DeMarcus Ware. 

A Denver Broncos linebackere harmincnégy évesen fejezi be pályafutását, azzal indokolt, hogy az egészsége megőrzése hosszabb távon fontosabb neki, mint az, hogy még néhány szezont lehúzzon a ligában. Pedig mostanság jobb formában is érzi magát, mint az elmúlt években.

Ne maradjon le semmiről!

Ware tizenkét éves NFL-karrierje során mindössze két csapatban játszott. A 2005-ös draft első körében vitte el a Dallas Cowboys, ahol karrierje legjavát töltötte. 2013-ban viszont megvált tőle a Cowboys, de nem sokáig maradt csapat nélkül, mert a Denver Broncosnál három évre szóló, 30 millió dolláros szerződést írt alá, ráadásul újra együtt dolgozhatott a védőkoordinátor Wade Phillipsszel. A denverieknél már többször akadályozta sérülés, de végül a 2015-ös idényben ért fel a csúcsra, amikor a liga legjobb védelmének tagja volt, és egészen a Super Bowlig meneteltek. Ware a rájátszásban kapcsolt rá igazán, és tette pokollá az ellenfél irányítóinak életét. 

A döntőben a Carolina Pantherst intézték el 24-10-re, ott is a védelem volt a főszereplő, Ware öt szereléssel és két sackkel zárta a döntőt, megszerezte pályafutása első bajnoki címét. Ez volt egyébként Peyton Manning búcsúja is az NFL-től. 

És ha már sackek: pályafutása során összesen 138,5 alkalommal vitte földre az ellenfél irányítóit, ezzel az NFL történetének nyolcadik legjobbja volt. Bárki, aki a top 10-ben végzett ebben a kategóriában, végül a Hírességek Csarnokában kötött ki, az ő helye is biztosnak tűnik. 

Visszavonulásának hírére az Oakland Raiders-irányító Derek Carr poénkodott egy kicsit. "Na végre, többé nem kell attól tartanom, hogy a meccseken folyamatosan odaérsz hozzám. Oké, csak viccelek, te vagy minden idők egy legjobbja, minden jót neked". 

De tudna arról mesélni a volt San Francisco 49ers-irányító, Colin Kaepernick is, hogy milyen érzés, amikor Ware a semmiből megérkezik, miután lerázta magáról az őt blokkolni próbáló embert.

"Fantasztikus játékos volt, de emberileg annál is jobb. Ő volt a mi védelmünk Peyton Manningje, egy igazi klasszis, hihetetlen szívóssággal" - így búcsúzott tőle a Broncos-elkapó, Emmanuel Sanders.