Spórolni akart, vett két Boeinget az NFL-csapat

2017.08.09. 11:52

Kedden két egyedi festésű Boeing 767-es utasszállítót villantott az NFL-ben címvédő New England Patriots – a gépek oldalára felkerült a csapat neve és logója, a hátsó szárnyra pedig az öt Super Bowl-győzelmüket jelentő öt Lombardi-trófea. Amellett, hogy a gépek elég vagányak, ráadásul a megvételükkel a Patriots lett az első NFL-csapat, amely saját repülőket birtokol, még spórolni is tudnak a nagy beruházással.

DGui vwU0AA9kNL-1.jpg-large

Mindkét gép komoly belső átalakításon esett át, a teljes utasteret elsőosztályú ülésekkel látták el – az egyik gép lesz a fő utazóeszközük a szezonban, a másikat tartaléknak tartják majd.

Az ESPN cikke szerint egy használt Boeing 767-es 5-65 millió dollár között mozog, egy teljesen új 200 millióba kerül. A Patriots által vett gépek ráadásul megnövelt hatótávolságúak, akár 12 órát is a levegőben tudnak tölteni, tehát biztosan nem voltak olcsók, bár a pontos áruk nem ismert.

Eddig egyetlen NFL-csapat sem vett magának saját gépet, az előszezont számolva (a rájátszást viszont nem) ugyanis csak 10 idegenbeli meccsük volt, és sokkal jobban megérte charterekkel repülni, ezek viszont az elmúlt időszakban sokkal drágábbak lettek, mivel a legtöbb amerikai légitársaság kisebb repülőkre váltott, a kevés megmaradt nagyobb utasszállító értéke pedig ezzel felment.

Ne maradjon le semmiről!

Többek között a Delta és az American légitársaság is nyugdíjazta a nagyobb, egy NFL-csapat szállítására alkalmas gépeit ahelyett, hogy óriási költségen teljesen felújította volna azokat. Emiatt az American kénytelen volt visszamondani hat NFL-csapattal kötött szerződését.

Az egyelőre nem világos, hogy a Patriots pontosan mekkora beruházásból újította be magának a két Boeinget, önmagában viszont biztosan nem érték meg az árukat, egy tízmeccses utazás az idegenbeli mérkőzésekre ugyanis nagyjából 4 millió dollárba kerül szezononként egy NFL-csapatnak. A különbözetet egyrészt úgy hozná vissza a Patriots, hogy az idegenbeli meccsek közti, illetve a holtszezon jelentette időszakban bérbe adnák a gépeket, de pénzben nem kifejezhető módon is profitálnak a luxusgépekből, hiszen így maximális kényelemben, saját menetrendjük szerint utazhatnak, ami segítheti a játékosok regenerációját.