17 év után, 7 touchdownnal tért vissza az amerikaifoci legbizarrabb emberkísérlete

2017.09.05. 14:02

Betartotta ígéretét, és tényleg visszatért az amerikaifutballhoz az a Todd Marinovich, akit apja hároméves korától kezdve tökéletes játékosnak próbált nevelni. Az irányítót játszó Marinovich el is jutott az NFL-ig, de pont a családi nyomás miatt félresiklott a karrierje, rászokott a drogokra és az alkoholra, lényegében tökéletesen összeomlott.

Az elvonó után Marinovich elkezdett segédedzőként dolgozni egy kaliforniai csapatnál, amely veszélyeztetett fiatalokat karol fel, és próbál nekik lehetőséget adni az amerikaifocin keresztül. Marinovichnak az edzéseken jött meg a kedve újra a játékhoz, a 2017-es szezonban pedig ismét pályára lépett, nem is akárhogy:

17 év után játszott első meccsén egyből hét touchdownt passzolt, csapata pedig 73-0-ra nyert.

A Coyotes sorban 21. meccsét nyerte meg, 2015 óta nem kaptak ki, de a sikernél is többre értékelte mindenki Marinovich visszatérését, amire korábbi NFL-csapata, az Oakland Raiders (amikor Marinovich náluk játszott, még Los Angelesben voltak) mostani tulajdonosa, Mark Davis is kíváncsi volt.

Ne maradjon le semmiről!

Nagyon jól éreztem magam, rég voltam már pályán. Remek csapattársaim vannak, nagyon kemény ellenfél leszünk mindenkinek a szezonban. Örülök, hogy egyáltalán még élek. Attól, hogy újra játszhatok, szóhoz sem jutok

– utalt a meccs után Marinovich a csaknem harmincéves küzdelmére a drogokkal és alkohollal.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla