Ijesztő KO után kezdett őrült hajrába Cam Newton

2018.01.08. 02:01

Cam Newtont agyrázkódás-gyanúval sem lehetett megállítani, de hiába hajrázott nagyot ő és a Carolina Panthers, a New Orleans Saints pont elég előnyt szerzett a továbbjutáshoz. A Bills-Jaguars minden idők legkevesebb pontot hozó Wild Card-meccsét hozta össze az NFL-rájátszásban.

Ne maradjon le semmiről!

Ahogy az várható volt, elsősorban a védelmekről szólt a rájátszásba hosszú idő után bejutó Buffalo Bills és az alapszakaszban kőkemény védőjátékot bemutató Jacksonville Jaguars meccse. 

Sokáig 3-3-ra állt a mérkőzés, aztán a harmadik negyedben az irányító Blake Bortles – egy kilencperces támadás végén – kiosztott egy touchdownpasszt, amivel 10-3-ra meglépett a Jaguars. Bortles egyébként elsősorban a futásokból élt, és a meccs végére összehozott egy egyedülálló statiszikát: több futott yarddal (88), mint passzolt yarddal (87) zárt. 

A Bills az utolsó percben még támadhatott az életben maradásért, de Tyrod Taylor irányító nagyot kapott, amikor földre vitték, nem is tudta folytatni a meccset. A helyére beálló Nathan Peterman csinált egy first downt, aztán viszont megpattanó passzából interception lett, így a a Jaguars jutott tovább a 10-3-as győzelemmel, ami a Wild Card-fordulók történetének legpontszegényebb meccse lett.

 A másik vasárnapi Wild Card-meccsen a New Orleans Saints elég hamar begyújtotta a rakétákat, és esélyt sem hagyott, hogy a Bills-Jaguarshoz hasonló gyötrelem legyen a vége. Az első negyed végén Ted Ginn Jr. 80 yardos TD-jével került előnybe a Saints, majd fokozatosan vette át a főszerepet Michael Thomas a hazaiak passzjátékában, és pörgette tovább a támadásokat, még ha a touchdownok nem is rá jöttek ki.

A Saints három TD-t szerzett az első félidőben, a Panthers viszont csak három mezőnygólt, így 21-9-re vezettek a hazaiak a szünetben. A második félidőben már jobban beinult a Panthers, feljöttek 24-19-re, majd azt is átvészelték, hogy Cam Newton egy rövid időre kivált agyrázkódás gyanújával. Az irányító csak egy játékot hagyott ki, de mire visszajött, már újra elég nagy előnye (31-19) volt a Saintsnek.  Newtont egyébként nem vitték be az öltözőbe kivizsgálni, ami ellentétes az NFL szezon közben frissített agyrázkódási protokolljával.

Mivel sietős volt, rákapcsoltak a vendégek, és Christian McCaffrey kilőtt 56 yardról, újra 5 pontra csökkentve a hátrányukat, majd egy labdaszerzés után még egy lehetőséget kaptak a fordításra, de negyedik és 23-nál a Saints térfelének közepén túlról nem tudott csodát tenni Newton, a Saints nyert 31-26-ra, ők jutottak tovább.

A következő fordulóban a Jaguars a Pittsburgh Steelersszel, a New England Patriots a Tennessee Titansszel játszik az AFC-ben. Az NFC-ben Atlanta Falcons-Philadelphia Eagles és New Orleans Saints-Minnesota Vikings meccsek jönnek.

Eredmények

  • Buffalo Bills-Jacksonville Jaguars 3-10
  • Carolina Panthers-New Orleans Saints 26-31