65 éves aggyal lett öngyilkos a 21 éves irányító

2018.06.27. 12:05

Súlyos CTE-ről krónikus traumatikus enkefalopátiát találtak a januárban öngyilkos amerikaifutbal-irányító, Tyler Hilinski agyában. A Washington State egykori játékosának apja, Mark szerint a tünetek olyan súlyosak voltak, hogy a 21 éves játékos egy 65 éves ember agyával ért fel, írja a CBS Sports Hilinski szüleinek NBC-s szereplése nyomán.

Ne maradjon le semmiről!

Hilinski januári öngyilkossága után egy minnesotai intézet jelentkezett a szülőknél, hogy megvizsgálják az irányító agyát, az eredmények pedig letaglózták a családot.

A krónikus traumatikus enkefalopátia az agy súlyos károsodása, ez egy friss kutatás szerint a halott amerikaifutballisták 99 százalékánál kimutathtató – 202 mintát vizsgáltak –, az élő betegeknél pedig mentális problémákhoz, fejfájáshoz, és sok esetben öngyilkossághoz vezet.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?