Nemhogy kiállítást, még büntetést sem ért a brutális ütközés

2018.11.30. 09:58

Az NFL legjobb támadósora találkozott a szezon egyik legjobb védelmével az NFL csütörtöki rangadóján, ahol a meccsenként átlagosan 37,2 pontot termelő New Orleans Saints találkozott azzal a Dallas Cowboysszal, ami átlagosan csak 19,4 pontot engedett ellenfeleinek. A Saints ezzel ligaelső volt a mutatóban, a Dallas pedig harmadik, a hatalmas csatából pedig a Cowboys jött ki jobban.

Méghozzá sokkal jobban, miután 13-10-re verték a Saintset, ami az egész meccsen összesen 176 yardot tudott csak összehozni – ez jól mutatja, mennyire tökéletes védőmunkát végzett a hazai Cowboys.

Ne maradjon le semmiről!

Egy esetet leszámítva, amikor a védő Jaylon Smith teljesen egyértelmű kiállítást úszott meg: a negyedik negyed elején a futójátékos Alvin Kamarát akarta szerelni, de ezt úgy tette meg, hogy sisakkal ütközött sisakra, ami miatt ki is állíthatták volna, de itt Smith még csak büntetést sem kapott, a bírók ugyanis csúnyán elnézték a szituációt.

Kamara viszont elég rosszul járt, fejsérülés miatt már nem tért vissza a pályára agyrázkódás gyanúja miatt.

Ha büntetik Smith-t, a Saints a Dallas térfelének közepéről, 27 yardról folytathatta volna a támadást, ahonnan akár az egyenlítésért, akár a vezetésért is mehettek volna 13-10-nél, de erre nem kaptak esélyt sem ekkor, sem később a meccsen, így kikaptak.

Eredmény

  • New Orleans Saints–Dallas Cowboys 10–13