Omlott a plafon a stadionban, olyan hangosak voltak az NFL-szurkolók

2019.01.21. 15:23

Több előnye is van, ha egy NFL-csapat fedett dómban játssza hazai meccseit. Így nem kell az időjárási körülményekkel foglalkozni esőben, vagy télen sem, ráadásul a tető miatt a hazai pálya kellően hangos is tud lenni, ami jól jön, ha meg akarják zavarni az ellenfél támadásait. De hogy mennyire hangosak ezek a pályák? Vasárnap az NFC-döntőben 110 decibeles hangerősséget is mértek a New Orleans Saints pályáján, ez a szurkolók ugrálásával kiegészülve pedig kicsit soknak bizonyult az 1975-ben átadott, a 2005-ös Katrina hurrikán után 2006-ra felújított New Orleans-i Superdome-nak.

Ne maradjon le semmiről!

Az első negyedben a Saints-védő DeMario Davis interceptionjénél legalábbis elkezdett potyogni a vakolat a plafonról a médiaterem mellett, osztotta meg Twitteren a helyi NOLA egyik munkatársa, Julie Boudwin.

A mérkőzés alatt a kivetítőn végig volt decibelmérő is, hogy ezzel is hergeljék a szurkolókat, volt, hogy a mérő 110 decibelig is kiugrott, ami már csak 5 decibelre volt attól a határtól, ami rosszullétet is képes okozni.

A Saints egyébként nincs egyedül a hasonló előnyökkel hazai pályán, a Seattle Seahawks stadionját például szándékosan úgy építették, hogy minél jobban felerősítse a szurkolók hangját, Marshawn Lynch 2011-es touchdownja alatt például földrengést is mértek Seattle-ben a helyi szurkolók őrjöngése miatt. Véletlen egybeesés, hogy pont a Saints ellen futotta azt a TD-t a rájátszásban.

A Superdome-ot, amin egyébként utoljára 2011-ben végeztek külső renoválást, lecserélve a borítását, nem ártana megóvni a következő években, 2024-ben is rendeznék a Super Bowlt, a stadion történetében már a nyolcadikat. Utoljára 2013-ban volt itt döntő, az az áramkimaradás miatt marad emlékezetes mindenkinek.