Sérülés miatt lemarad a Super Bowlról a legfurcsább munkájú edző

2019.02.03. 19:10

A Super Bowl előtt Ted Rathnak köszönhetően a figyelem középpontjába került az egyik legfurcsább edzői pozíció, az úgynevezett get back coach, aki azért felel, hogy a stáb és a játékoskeret többi tagja mindig megfelelő helyen álljon a mérkőzés alatt. A Los Angeles Ramsnél a normál esetben erőnléti edző Rath külön a vezetőedző Sean McVay mellé van kirendelve, ám mint az NFL honlapja megtudta, a Rams kénytelen lesz nélkülözni Rath munkáját a nagydöntőben, miután a segédedző egy orvosi beavatkozás miatt nem tarthatott a csapattal Atlantába.

Nehéz lesz, mert nagy küzdő, fontos szerepe volt abban, hogy idáig jutottunk. Mindenki imádja. Tudom, hogy a játékosoknak és a többi edzőnek is nagyon hiányzik, amikor nincs velünk, de lélekben itt lesz az oldalvonalon. Fontos része volt abban, hogy eljutottunk a döntőbe, ezt ő is tudja

– mondta róla McVay.

Rath egyébként két hete, a New Orleans Saints elleni NFC-főcsoportdöntőben sem volt ott a Rams mellett az orvosi problémája miatt, de úgy tudni, a következő szezonra már újra visszatérhet.

Rath helyét a helyettes erőnléti edző, Dustin Woods veszi majd át, ő felel azért, tehát hogy McVay ne akadályozza a bírókat a munkájuk során.

A New England Patriots-Los Angeles Rams Super Bowl eseményeit vasárnap éjjel élő tudósításunkban követheti a 120 yardon. A Super Bowl LIII-ről készült cikkeinket itt találja.

Ne maradjon le semmiről!