Észbontó, amit a Ravens irányítója művel az NFL-ben

2019.11.26. 09:07

Továbbra is brutális formában játszik a Baltimore Ravens, illetve a csapat irányítója, Lamar Jackson: a 12. forduló kiemelt mérkőzésén, a hétfő esti rangadón 45-6-ra ütötték ki a februárban döntős Los Angeles Rams csapatát úgy, hogy a Ravens irányítója, Lamar Jackson öt passzolt touchdownnal járult hozzá a sikerhez.

Ne maradjon le semmiről!

Jackson a bombaforma közben természetesen több rekordot is döntött a magyar idő szerint kedd hajnali meccsen:

  • az első játékos lett a Ravensnél, aki sorban két meccsen legalább 4 TD-t passzolt,ú
  • de az is klubrekord, hogy 3 mérkőzésen 11 passzolt TD-t ért el,
  • az viszont már NFL-csúcs, hogy a két (legalább) 4 TD-s meccsén egyaránt legalább 50 futott yardja volt,
  • a Ravens pedig az első csapat lett az NFL-ben, ami pozitív győzelmi mérleggel álló csapatok ellen egymás után két meccset nyert legalább 34 pontos különbséggel,
  • illetve az 1920-as Buffalo All-Americans mellé társulva a második NFL-csapat lettek, ami egy szezonban legalább négy meccset nyert 34 pontos különbséggel.

A sok ponthoz elengedhetetlen a hajszálpontos passzaival és rettentő gyorsaságával is gondot jelentő irányító, Lamar Jackson, de a Ravens védelmét is érdemes kiemelni: a 8. fordulóban tartott pihenőjük óta 172-46 a pontarányuk, a legutóbbi három meccsen összesen 26 pontot engedtek, vagyis a plusz hét felkészülés végleg összerántotta a csapatot a jelek szerint.

Lamar Jackson nagy napja a Rams ellen

Az idegenben aratott sokkoló győzelem után a Ravens 9-2-es mérleggel áll, és szinte biztosan ott lesznek a rájátszásban, a Rams viszont a 6-5-ös mérlegével jelen állás szerint éppen lemaradna a playoffról.

Eredmény

  • Baltimore Ravens–Los Angeles Rams 45–6