Ki mondta, hogy a 42 éves Brady nem keménykedhet az NFL-ben?

2019.12.22. 10:59

A New England Patriots legyőzte csoportriválisát, és behúzta a divízióját, a Houston Texans a rájátszásba jutott, a San Franciscisco 49ers viszont pont a playofftól ütötte el a Los Angeles Ramst az NFL szombati játéknapján. 

A Patriots meccsének második negyedében a negyvenkét éves irányító, Tom Brady villant meg egy tőle némileg szokatlan megmozdulással. Az idősebb irányítókra a sérülésveszély miatt nem különösebben jellemző, hogy olyan dolgokat vállalnak be, melyek veszélyeztethetik a testi épségüket, erre cáfolt most rá Brady.

A játék egy kisebb megtévesztéssel indult, mert az irányító adta át a labdát Rex Burkheadnek, aki a keresztbe futó N'Keal Harry kezébe nyomta, ő meg elindult abba az irányba, amerre Brady is elkocogott. Harry egy testcsellel lerázott egy embert, majd az előtte futó Brady bevetődve csinált meg egy tökéletes blokkot, hogy eltakarítsa az útból a védő Tre’Davious White-ot. Harry ennek köszönhetően nemcsak a first downt hozta össze, hanem további yardokat is nyert, mielőtt a földre vitték.

Bradynek nem lett semmi baja a blokktól, még vigyorgott is a történtek után. A meccs folytatásában a Bills egyenlített, aztán vezetett is egy darabig, de az utolsó negyed hajrájában szerzett touchdownnal a Patriots győzött 24-17-re, és ezzel megnyerte a csoportját. 

A Houston Texans a Tampa Bay Buccaneerst nyomta le 23-20-ra, és jutott a rájátszásba. Ehhez kellett az is, hogy a kiszámíthatatlanul játszó Tampa-irányító, Jameis Winston ismét interception-fesztivált rendezzen. A meccsen az első három passzkísérletéből kétszer adta el a labdát, a mérkőzés további részében pedig újabb két interceptiont jegyzett még. 

A San Francisco 49ers egy utolsó másodperces mezőnygóllal nyomta le a Los Angeles Ramst 34-31-re. A Los Angeles-i csapat a vereség miatt már biztosan nem juthat a rájátszásba, pedig tavaly még Super Bowl-résztvevő volt. 

Eredmények:

New England Patriots-Buffalo Bills 24-17

Tampa Bay Buccaneers-Houston Texans 20-23

San Francisco 49ers-Los Angeles Rams 34-31