Rocky IV, börtönedzés, gyereksúlyzó – NFL-esek a karanténban

2020.04.11. 08:50

Az NFL-játékosok felkészülése békeidőben sem mondható szokványosnak, bizarrnak tűnő egyensúlygyakorlatok, furcsa eszközök és feladatok készítik fel a játékosokat a szezon jelentette terhelésre. A tavasz éppen az az időszak, amikor szezon már, edzőtábor pedig még nincs, ilyenkor végzik a legtöbben az alapozást és az egyéb fejlesztéseket. De mit tesznek járvány idején, amikor a közösségi távolságtartás miatt nem elérhetők a személyi edzők és az edzőtermek? Hát fát vágnak, gyerekeiket használják súlyzónak, és a kocsibeállóból csinálnak edzőtermet.

Ne maradjon le semmiről!

Pont úgy, ahogy a többi sportoló, ők is improvizálnak, mert nincs más megoldás.

A New England Patriots háromszoros Super Bowl-győztes csapatkapitánya, Matthew Slater saját gyerekeit nevezete át súlyzóknak, és őket felhasználva állt edzésbe, de hasonló megoldást talált magának a New Orleans Saintshez visszatérő védőjátékos, Malcolm Jenkins is, aki két lányát vette a nyakába, hogy lépcsőzés közben plusz nehezítést jelentsenek.

Szintén a családból csinált segítséget a San Francisco 49ersszel a februári Super Bowlban pályára lépő full back, Kyle Jusczyk, aki gyerekkorának egyik kedvenc filmjét, a Rocky IV-et idézte meg a havas edzéssel, amiben ő maga vette át a húzókutya szerepét felesége nagy örömére. Érdemes lapozni a videók között azért, például a feleségét húzva egy labdaelkapós gyakorlattal is nehezítette az egészet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Watched a lot of Rocky IV growing up

Kyle Juszczyk (@juicecheck44) által megosztott bejegyzés,

A természetet hívta segítségül a Los Angeles Rams védőjátékosa, Greg Gaines is, aki szülei idahói birtokára vonult vissza a koronavírus-járvány alatt. Mivel nem volt túl sok edzőfelszerelés a garázsban, hát fogta magát, kivágott egy fát, amit láncokkal tett még nehezebbé, és ezt használja súlyzóként a guggolásos gyakorlatokhoz.

A Tennessee Titans centere szintén azzal főz, amije van – a ház falából lett az edzőterem fala, amihez a medicinlabdát dobálhatja, az erősítő gumiszalagot pedig a pickupja hátuljához erősítette, hogy ne minden egy helyen legyen, és jobban hasonlítson az egész egy edzőtermi felálláshoz.

Ezek még csak-csak mennek egyedül is, a labdás gyakorlatokkal viszont több a gond. A Cincinnati Bengals elkapója, Auden Tate például a saját garázskiállóján fekve gyakorol – elsősorban az elkapási sugarát fejleszti ezzel, hiszen a földön fekve nem tud elrugaszkodni, csak a mozdulatait tudja biztosabbá tenni.

Az NFL egyik legismertebb védőjátékosa, JJ Watt nem nagyon bírta rendes, pályán végzett gyakorlás nélkül, de miközben felfestett egyet magának a telkén, új perspektívához is jutott a pályamunkások helyzetét átérezve.