A koronavírus bedöntötte az NFL előszobáját

2020.04.11. 11:20

Április 10-én, pénteken felfüggesztette működését az NFL mellett indult profi amerikaifutball-liga, az XFL, amelynek visszatérő szezonját félbe kellett szakítani a koronavírus-járvány miatt. Az NFL előszobájában járó játékosoknak játéklehetőséget kínáló, emellett új szabályokat tesztelő bajnokság közleménye szerint nem sok esély van, hogy a jelen helyzetben 2021-re is visszatérjenek, így a 2019-ben megszűnt AAF-hez képest újabb, az NFL mellett induló profi liga szűnik meg úgy, hogy még az első szezonját sem tudja befejezni.

Ne maradjon le semmiről!

A pankrátorpápa Vince McMahon által (újra)indított liga öt forduló után szakadt meg a koronavírus-járvány miatt, akkor még úgy terveztek, hogy 2021-ben visszatérnek, most viszont jelezték, hogy minden alkalmazottat elbocsátanak, és felfüggesztik a liga működését, és a visszatérésre sem látnak sok esélyt.

Az XFL eredetileg a pankráció és az amerikaifutball keverékeként indult 2001-ben, a közel két évtizeddel későbbi visszatérésnél viszont már racionálisabb tervvel állt elő McMahon, aki nem az NFL ellen, hanem mellett képzelte el a liga jövőjét, egyfajta játékos- és szabálykeltetőként.

Az XFL márciusi félbeszakadása óta több mint tucatnyi XFL-játékosra csaptak le a jelenleg szintén szünetelő NFL-ből. Közülük talán két irányítót, a Carolina Panthershez kerülő P.J. Walkert és a címvédő Kansas City Chiefshez igazoló Jordan Ta'amut érdemes kiemelni, de a védő Deatrick Nichols is jó eséllyel pályázhat NFL-karrierre a New Orleans Saintsnél.