A végén jött a dráma, Aaron Rodgersék nélkül rendezik a rájátszást

rodgers
2023.01.09. 10:14
A New York Giants elleni vasárnapi sikerével a Philadelphia Eagles végzett a Nemzeti főcsoport (NFC) élén, így – az Amerikai főcsoportban legjobb Kansas City Chiefshez hasonlóan – pihenhet a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának első körében derül ki az MTI összefoglalójából.

Az NFL alapszakaszának utolsó napján az egész szezonban remeklő Eagles mindössze hat ponttal, 22–16-ra nyert, összességében mégis simán. A Giants ugyanis közel három negyeden át pontképtelen volt, és a házigazda már 19–0-ra vezetett, amikor a harmadik szakasz végén a vendégcsapat egy mezőnygóllal az első pontjait megszerezte.

A zárónap a hagyományokhoz híven ismét nagyon izgalmasan alakult. A rájátszásért mindkét főcsoportban nagy volt a küzdelem. Az AFC-ben a sokszereplős harc győztese a Miami Dolphins lett, amely vérszegény támadójátéka ellenére 11–6-ra nyerni tudott a New York Jets ellen úgy, hogy 20 másodperccel a vége előtt még 6 6-ra állt.

A Dolphins győzelme azt jelentette, hogy a Cleveland Brownst legyőző Pittsburgh Steelers és a Buffalo Bills otthonában vesztes New England Patriots számára véget ért a szezon.

A nap talán legnagyobb meglepetése Green Bayben született, ahol a vendég Detroit Lions azzal a tudattal lépett pályára a Packers ellen, hogy már biztosan lemarad a playoffról, miután korábban a Seattle Seahawks hosszabbításban legyőzte a Los Angeles Ramst.

A Packers számára viszont a győzelem rájátszást ért volna, és az előjelek minden szempontból a hazai csapatnak kedveztek, ám a Lions bravúros, 20–16-os sikert aratott a végén fordítva, amivel elütötte riválisát a folytatástól, a Seattle-t pedig a rájátszásba segítette.

Könnyen elképzelhető, hogy ezúttal játszotta karrierje utolsó meccsét a hazaiak négyszeres MVP-irányítója, a 39 éves Aaron Rodgers, akinek utolsó passzát a vendégek védője, Kerby Joseph kapta el három és fél perccel a mérkőzés vége előtt.

Rodgers a találkozót követően azt mondta, hogy át kell gondolnia alaposan a jövőjét, a liga utóbbi időszakának egy másik emblematikus alakja, a védő J. J. Watt ugyanakkor már korábban jelezte, hogy vasárnap játszik utoljára. Az Arizona Cardinals játékosa két sacket (az irányító yardvesztességet eredményező ledöntése) ért el a San Francisco 49ersszel szemben elveszített meccsen, így összességében 120,5 sackkel zárta 12 éves NFL-karrierjét.

A rájátszás a hétvégén az úgynevezett wild-card körrel kezdődik, melyben a főcsoportok győztesei nem lépnek pályára.

Melyik csapat nyeri meg az NFL 2022–2023-as idényét?

NFL

18. FORDULÓ

Philadelphia Eagles – New York Giants 2216

Miami Dolphins – New York Jets 116

Green Bay Packers – Detroit Lions 1620

Atlanta Falcons – Tampa Bay Buccaneers 3017

Buffalo Bills – New England Patriots 3523

Chicago Bears – Minnesota Vikings 1329

Cincinnati Bengals – Baltimore Ravens 2716

Indianapolis Colts – Houston Texans 3132

New Orleans Saints – Carolina Panthers 710

Pittsburgh Steelers – Cleveland Browns 2814

Denver Broncos – Los Angeles Chargers 3128

San Francisco 49ers – Arizona Cardinals 3813

Seattle Seahawks – Los Angeles Rams 19–16  hosszabbítás után

Washington Commanders – Dallas Cowboys 266

szombaton játszották:

Las Vegas Raiders – Kansas City Chiefs 1331

Jacksonville Jaguars – Tennessee Titans 2016

A rájátszás első fordulójában (Wild-card forduló):

Amerikai főcsoport:

Buffalo Bills (2. kiemelt) – Miami Dolphins (7.)

Cincinnati Bengals (3.) – Baltimore Ravens (6.)

Jacksonville Jaguars (4.) – Los Angeles Chargers (5.)

szabadnapos: Kansas City Chiefs (1.)

Nemzeti főcsoport:

San Francisco 49ers (2.) – Seattle Seahawks (7.)

Minnesota Vikings (3.) – New York Giants (6.)

Tampa Bay Buccanneers (4.) – Dallas Cowboys (5.)

szabadnapos: Philadelphia Eagles (1.)

(Borítókép: Patrick McDermott/Getty Images)