Itt az év üzlete, bankot robbantottak New Yorkban!

rodgers
2023.04.24. 23:11
Amit hetek, hónapok óta mindenki sejtett, az hétfő estére lett hivatalos, Aaron Rodgers a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New York Jets játékosa lett.

Még március közepén robbant a bomba, hogy a négyszer is az alapszakasz legértékesebb játékosának megválasztott irányító az elcserélését kérte a Green Bay Packerstől.

Nem is akárhová, azt is megmondta egy rádióadásban, hogy a New York Jetsnél szeretné folytatni a pályafutását.

Rodgers eddigi 18 szezonjának mindegyikét az őt draftoló együttesnél töltötte, amivel klubrekordot döntött meg a liga talán legpatinásabb együttesénél. A csapattal 2011-es idényben megnyerte a Super Bowlt, az alapszakaszban 2011-ben, 2014-ben, 2020-ban és 2021-ben is a legjobbnak választották meg.

Eddig 59 055 yardot és 475 touchdownt passzolt, ezzel az örökranglista kilencedik és ötödik helyét foglalja el, utóbbi rangsorban épp korábbi csapattársa, Brett Favre előzi meg 508-cal.

Érdekesség, hogy Favre anno épp Rodgers kiválasztása után játszott évekig úgy, hogy belengette a visszavonulását, Jordan Love húzása után pedig maga Rodgers kezdett hasonló játékokba.

Hogy a párhuzam még tökéletesebb legyen, Rodgers épp oda igazol, ahová Favre ment előle, más kérdés, hogy neki nem jött össze végül a rájátszás a Jetscel – hiába dőlt ki egész évre Tom Brady a New England Patriotsból.

Most a New York-i gárda két második körös választási jogot adott idén, kicserélték az első körös pickeket, így a Jets helyett a Packers húzhat 13. helyen, a Jets 15.-ként, illetve a Green Bay kap egy feltételekhez között első kört 2024-ben.

A holt szezon legjelentősebb eseményét, a 2023-as játékosbörzét magyar idő szerint péntek hajnalban kezdik meg.

(Borítókép: Patrick McDermott/Getty Images)