Börtönbüntetésre ítélték a részegen halálos balesetet okozó korábbi sztársportolót

2023.08.10. 09:53
Az AP hírügynökség beszámolója szerint Henry Ruggsot szerdán hivatalosan is börtönbüntetésre ítélték, a Las Vegas Raiders korábbi NFL-sztárja legalább három évet ül azután, hogy részegen halálos balesetet okozott még 2021-ben.

A Las Vegas Raiders volt kiválósága májusban bűnösnek vallotta magát halált okozó befolyásoltság alatti vezetés bűncselekményében, illetve járműben elkövetett emberölés vétségében, miután a tisztviselők a hónap elején egyezségre jutottak. 

A megállapodás részeként az ügyészség ejtette a további vádakat – korábban négy bűncselekménnyel és egy vétséggel nézett szembe, amelyek miatt akár 46 év börtönt is kaphatott volna.

„Őszintén sajnálom, nincs mentségem” – mondta a bíróságon a korábbi első körös választott elkapó.

A vádalku értelmében 3–10 év szabadságvesztés vár az exsportolóra.

Ruggs 2021 novemberében okozott halálos balesetet, amikor a vád szerint 156 mérföld per órás (251 km/h) sebességgel száguldozott a megengedett véralkoholszint kétszeresével a fegyverrel megpakolt Corvette-jével, majd belecsapódott Tina Tintor Toyotájába.

AZ ÜTKÖZÉS PILLANATÁBAN 127 MP/H (205 KM/H) VOLT AZ AUTÓ SEBESSÉGE, A BECSAPÓDÁS KÖVETKEZTÉBEN A RAV4 KIGYULLADT, A BENNE ÜLŐ NŐ ÉS KUTYÁJA PEDIG ÉLETÉT VESZÍTETTE.

A TMZ anno sokkoló videót osztott meg a lángokban álló autóról, valamint az úton ülő, öntudatlan állapotban zokogó játékosról.

A még mindig csak 24 éves Ruggs az Alabama Egyetem üstököseként került a 2020-as játékosbörze első körének 12. választási jogával a Raidershöz. Az elképesztően gyors játékos az újoncidénye alatt 26 elkapásból 452 yardot szerzett, a 2021-es évadban viszont hét meccs alatt 24/469 állt a neve mellett, és minden arra utalt, hogy valóban berobban a liga legjobbjai közé.