Ismét Mahomes az NFL legjobban kereső játékosa

2023.09.19. 11:06
Szerződésének átalakítása után újra Patrick Mahomes, a bajnoki címvédő Kansas City Chiefs irányítója az észak-amerikai amerikaifutball-liga (NFL) legjobban kereső játékosa.

A Chiefs kétszeres bajnok vezére 2020-ban tízéves, 503 millió dollárról szóló szerződéshosszabbítást írt alá a klubbal, és most ezt alakították át úgy, hogy a kétszeres MVP irányító a következő négy idényben az eredetinél többet, összesen 210,6 millió dollárt keres majd. Ez az éves átlagot nézve az NFL legnagyobb szerződése – teszi hozzá az MTI.

A beszámolók alapján a felek abban is megállapodtak, hogy a mostani, négyéves periódus után, 2026-ban ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

A 28 éves Mahomest 2017-ben a draft tizedik helyén választotta ki a Kansas City, amelyet a játékos azóta háromszor vezetett Super Bowlba. A kezdőirányítói posztot 2018-ban kapta meg, összesített mérlege az alapszakaszban 65 győzelem mellett 17 vereség, a rájátszásban pedig 11/3-as győzelmi mutatóval áll.

Az elmúlt két évben öt további irányító – Deshaun Watson, Jalen Hurts, Lamar Jackson, Justin Herbert és Joe Burrow – kötött legalább 230 millió dollárról szóló szerződést csapatával.