Édesanyja meggyilkolásával vádolják a korábbi NFL-játékost

2023.10.12. 13:54
Őrizetbe vették a korábbi NFL-játékost, Sergio Brownt, aki édesanyja múlt hónapban bekövetkezett halála után eltűnt a nyilvánosság elől. A rendőrségi akcióra azután került sor, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellene szándékos emberölés miatt, közölte az amerikai rendőrség.

A 35 éves Sergio Brownt San Diegóban tartóztatták le, miközben Mexikóból – önszántán kívül – újra belépett az Egyesült Államok területére. A férfinak gyilkosság vádjával kell szembenéznie a bíróságon, közölte az illinois-i Maywoodban működő rendőrség.

A mexikói bűnüldöző szervek szeptember 19-e óta tudtak Brown hollétéről, mondta a nyomozásra jó rálátással bíró egyik forrás a CNN-nek, amely elsőként számolt be Brown letartóztatásáról.

A mexikói bűnüldöző szervek azután toloncolták ki a korábbi profi sportolót, hogy az illinois-i hatóságok elfogatóparancsot adtak ki az édesanyja halálával összefüggésben – mondta a forrás.

Verekedésbe torkollt a kitoloncolásra tett kísérlet

Brown kitoloncolása nem zajlott incidensek nélkül, a férfi rendbontást okozott, de nem tudott elmenekülni, tette hozzá az amerikai kiadvány forrása.

A 73 éves Myrtle Brown holttestét szeptember 16-án találták meg a maywoodi háza mögötti patakban. A rokonok azután értesítették a rendőrséget, hogy nem tudtak kapcsolatba lépni a nővel vagy a fiával.

A halottkém beszámolója szerint a nő bántalmazásból származó sérülésekbe halt bele, a megalapozott gyanú szerint gyilkosság áldozata lett.

Sergio Brown a Notre Dame játékosa volt, mielőtt 2010-ben a New England Patriots szerződést adott neki. Összesen hét szezont húzott le a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) a Patriots mellett az Indianapolis Colts, a Jacksonville Jaguars és a Buffalo Bills csapatában is megfordult.