Megsérült a magyar amerikaifutball-válogatott és a Fehérvár Enthroners játékosa, kihagyja a 2024-es szezont

2023.11.10. 18:41
A Magyarország–Csehország A csoportos Európa-bajnoki mérkőzésen megsérülő Madaras Erikre hosszabb kihagyás vár, 2024-ben biztosan nem léphet pályára – számolt be közösségi oldalán a Fehérvár Enthroners.

A magyar amerikaifutball-válogatott jól zárta első A csoportos Európa-bajnoki szereplését, miután a budapesti helyosztón magabiztos játékkal, 30–0-s győzelmet aratott Csehország ellen. Ugyan kicsit nehézkesen kezdek a mieink, de a félidőre már 13 pontos előnnyel mehettek el.

A második játékrészben jött a gála, és egy csúnya sérülés is. 16–0-s vezetésnél egy szélső futás után a földön maradt Madaras Erik, a magyar amerikaifutball-válogatott és a Fehérvár Enthroners futója, akit végül hordágyon kellett levinni a pályáról. 

Az Európa legerősebb bajnokságában szereplő Fehérvár Enthroners rossz híreket közölt szurkolóival, ugyanis mint kiderült, Madaras sérülése olyan súlyos, hogy ki kell hagynia a teljes 2024-es szezont a teljes felépülés érdekében.

A fehérvári csapatnak felemásra sikerült az idénye az európai elit amerikaifutball-ligában (European League of Football), hiszen egyetlen tényleges győzelmet arattak, hazai pályán a Prague Lionst múlták felül. A csapat három győzelemmel zárta a szezont, ugyanis a visszalépő Leipzig Kings mellett az anyagi nehézségekkel küzdő prágai csapat ellen is kaptak egy-egy játék nélküli győzelmet.