Feladta magát a rendőrségen a családon belüli erőszakkal gyanúsított sportoló

2024.04.01. 15:59
A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Detroit Lions korábbi játékosa, Cameron Sutton feladta magát a floridai rendőrségen, hogy szembenézzen a családon belüli erőszak vádjával, több mint három héttel azután, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az elfogatóparancsot március 7-én adták ki, a rendőrség pedig március 20-án kérte a nyilvánosság segítségét Sutton felkutatásához, írja a BBC az ESPN nyomán.

A flordia rendőrség most azt közölte, hogy őrizetbe vette a 29 éves Suttont, akit fojtogatással elkövetett testi sértés miatt kerestek. A bűncselekményt családon belül követte el, tették hozzá korábban.

A Lions a rendőrségi felhívás után azonnal kirúgta Suttont. A férfi ügyvédje azt mondta, hogy védence eredetileg március 25-én adta volna fel magát a tampai hatóságoknak, de pár napig még bujkált inkább.

„Miután hetekig kerülgette a bűnüldöző szerveket, ez a férfi végre meghozta a helyes döntést, és feladta magát” – mondta Chad Chronister seriff.

A fojtogatással elkövetett családon belüli erőszak harmadfokú bűncselekménynek minősül Florida államban, és akár öt évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható.

Sutton tavaly egy hároméves, 33 millió dolláros szerződést kötött a Detroittal, és végül alapemberré vált a remekül teljesítő csapatban.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.