Szilvia
5 °C
16 °C

Új cipőben futotta az év leggyorsabb százméterét a veterán sprinter

2018.06.22. 13:42

A világ idei leggyorsabb százméterét futotta Mike Rodgers az amerikai bajnokságon Des Moinesben, a 33 éves sprinter 9,89-cel nyerte az előfutamát.

„Azt hittem, hogy még gyorsabban is futhatok, egy kicsit megcsúsztam a startnál a vizes pálya miatt, de jól vagyok." – idézte az atlétát a Reuters.

A nagy időket két fiatal futótól, Ronnie Bakertől és Noa Lylestól várták. Utóbbi 9,92-t is futott, de a megengedettnél jóval nagyobb volt a hátszél, 3,4 m/s-t mértek neki.

Rodgers és Lyles mellett még két futó ért el 10 másodpercen belüli eredményt. Isiah Young és Cameron Burrell - az olimpiai és világbajnok Leroy Burrell fia - egyaránt 9,93 mp-cel ért célba.

Rodgers 2015 óta nem futott ilyen jó időt, azt mondta, futamában új cipőt húzott. Előtte a brit Zharnel Hughes volt a leggyorsabb a szezonban 9,91-gyel.

Már a csütörtöki előfutamokban is nagyszerű időket futottak férfi 100 méteren az amerikai sprinterek a Des Moinesban zajló atlétikai országos bajnokságon: a legjobb eredményt Mike Rodgers érte el 9.89 másodperccel, ami a világ idei legjobbja.

Rodgers és Lyles mellett még két futó ért el 10 másodpercen belüli eredményt. Isiah Young és Cameron Burrell - az olimpiai és világbajnok Leroy Burrell fia - egyaránt 9.93 mp-cel ért célba.

A nőknél 100 méteren 10.91 másodperccel Ashley Henderson volt a leggyorsabb az előfutamokban. A világbajnoki címvédő Torie Bowie nem indult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?