Új cipőben futotta az év leggyorsabb százméterét a veterán sprinter

2018.06.22. 13:42

A világ idei leggyorsabb százméterét futotta Mike Rodgers az amerikai bajnokságon Des Moinesben, a 33 éves sprinter 9,89-cel nyerte az előfutamát.

„Azt hittem, hogy még gyorsabban is futhatok, egy kicsit megcsúsztam a startnál a vizes pálya miatt, de jól vagyok." – idézte az atlétát a Reuters.

A nagy időket két fiatal futótól, Ronnie Bakertől és Noa Lylestól várták. Utóbbi 9,92-t is futott, de a megengedettnél jóval nagyobb volt a hátszél, 3,4 m/s-t mértek neki.

Rodgers és Lyles mellett még két futó ért el 10 másodpercen belüli eredményt. Isiah Young és Cameron Burrell - az olimpiai és világbajnok Leroy Burrell fia - egyaránt 9,93 mp-cel ért célba.

Rodgers 2015 óta nem futott ilyen jó időt, azt mondta, futamában új cipőt húzott. Előtte a brit Zharnel Hughes volt a leggyorsabb a szezonban 9,91-gyel.

Már a csütörtöki előfutamokban is nagyszerű időket futottak férfi 100 méteren az amerikai sprinterek a Des Moinesban zajló atlétikai országos bajnokságon: a legjobb eredményt Mike Rodgers érte el 9.89 másodperccel, ami a világ idei legjobbja.

Rodgers és Lyles mellett még két futó ért el 10 másodpercen belüli eredményt. Isiah Young és Cameron Burrell - az olimpiai és világbajnok Leroy Burrell fia - egyaránt 9.93 mp-cel ért célba.

A nőknél 100 méteren 10.91 másodperccel Ashley Henderson volt a leggyorsabb az előfutamokban. A világbajnoki címvédő Torie Bowie nem indult.