Ödön
2 °C
11 °C

Budapest a 2023-as atlétika-vb favoritja

2018.07.09. 09:11

Jó eséllyel Budapest rendezheti majd meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot, állítja az Insidethegames.

A lap azt írja, Budapest a komoly érdeklődök között van, eleve nem magas a szám, csak három városról beszélnek, de ezek közül majd a magyar főváros lehet a befutó. 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) nem ír ki hivatalos pályázatot a 2023-as vb-re, annak sorsa informális tárgyalásokon és egyeztetéseken dőlhet el. Remények szerint így majd csak egyetlen várost kell az IAAF tanácsa elé terjeszteni. A tanács következő ülése július végén lesz Buenos Airesben, de valószínűbb, hogy majd csak novemberben születik meg a végső döntés.

Az szinte biztos, hogy 2023-ban Európa lesz a rendező, mert 2019-ben Ázsia (Katar), 2021-ben Amerika (Eugene, USA) lesz a helyszín.

Budapest mellett még Barcelonát emlegetik esélyesként, a katalán város korábban Eb-rendezéssel és olimpiával bizonyított. A magyarokra egy nagy feladat még vár, fel kell építeni a vb-re alkalmas stadiont Észak-Csepelen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?