Aliz
6 °C
14 °C

Fehérvári sérülése miatt idén már nem versenyez a világ legjobb magasugrója

2018.07.10. 15:00

Súlyos sérülés miatt véget ért az idény a világbajnok Mutaz Essza Barsim számára, aki múlt hétfőn megnyerte a férfi magasugrást a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon.

A katari versenyző 240 centivel megnyerte a versenyt, de ezután sem állt le, világcsúcsmagasságra, 246 centire emeltetett. Az első kísérlete nagyon ígéretes volt, de végül lehúzta a lécet. Még kétszer ezután is próbálkozott, harmadik ugrásánál aztán a bokája is megsérült. Sokáig lábra sem állt.  Barsim élete legjobb 246 centin tett kísérletének nevezte első ugrását a Gyulai Memorialon, aznap még azt írta Instagramján, hogy remélhetőleg nem súlyos a sérülése.

„Műtétre lesz szükség, de az orvosok szerint három-négy hónap múlva újra edzhetek. Most a teljes felépülés a legfontosabb a számomra" – jelentette ki a 27 éves atléta.

Barsim 2012-ben olimpiai bronz-, majd 2016-ban ezüstérmet nyert, tavaly pedig világbajnok lett Londonban. Sotomayor mögött ő második legjobb magasugró, a 243 centiméter már összejött neki egyszer. 

(MTI, Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?