Fehérvári sérülése miatt idén már nem versenyez a világ legjobb magasugrója

2018.07.10. 15:00

Súlyos sérülés miatt véget ért az idény a világbajnok Mutaz Essza Barsim számára, aki múlt hétfőn megnyerte a férfi magasugrást a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon.

A katari versenyző 240 centivel megnyerte a versenyt, de ezután sem állt le, világcsúcsmagasságra, 246 centire emeltetett. Az első kísérlete nagyon ígéretes volt, de végül lehúzta a lécet. Még kétszer ezután is próbálkozott, harmadik ugrásánál aztán a bokája is megsérült. Sokáig lábra sem állt.  Barsim élete legjobb 246 centin tett kísérletének nevezte első ugrását a Gyulai Memorialon, aznap még azt írta Instagramján, hogy remélhetőleg nem súlyos a sérülése.

„Műtétre lesz szükség, de az orvosok szerint három-négy hónap múlva újra edzhetek. Most a teljes felépülés a legfontosabb a számomra" – jelentette ki a 27 éves atléta.

Barsim 2012-ben olimpiai bronz-, majd 2016-ban ezüstérmet nyert, tavaly pedig világbajnok lett Londonban. Sotomayor mögött ő második legjobb magasugró, a 243 centiméter már összejött neki egyszer. 

(MTI, Index)