Klicsko és Williams is biztos győzelmében

2004.12.08. 12:08
Vitalij Klicsko szombaton Las Vegasban védheti meg a WBC világbajnoki övét, a brit Danny Williams ellenében. Williams tanácsadója a Klicskót vitatott körülmények között legyőző Lennox Lewis.
Szombaton az év talán legjelentősebb nehézsúlyú profi ökölvívómeccsét rendezik Las Vegasban. A brit Danny Williams lép szorítóba a Boksz Világkonferencia (WBC) világbajnoki övéért, a címvédő Vitalij Klicsko ellenében. A brit, akinek eddigi legjelentősebb sikere Mike Tyson legyőzése volt, úgy érzi, kemény meccs lesz az ukrán elleni, és jóval többre lesz szüksége, mint július végén, amikor kiütéssel nyert "Iron Mike" ellen.

Lewis ezúttal tanácsadó

Júliusban Williams a negyedik menetben ütötte ki minden idők legfiatalabb világbajnokát, most azonban tisztában van vele, a legjobbat kell magából kihoznia. A profibox.hu szerint Williams attól sem tart, ha végigmegy a meccs, bízik a pontozók korrektségében.

Felkészülése során Klicskóhoz hasonló magasságú edzőpartnerei voltak és Lennox Lewis is ellátta jó tanácsokkal. A két brit öklöző szerint Klicsko elsősorban testtámadással, és az arcsérülésére való rádolgozással győzhető le. Williams távolabbi tervei között pedig olyan célok szerepelnek, mint mindkét Klicsko legyőzése.

Klicsko még várja Lewis visszatérését

Ehhez először Vitalijt kelle legyőznie, aki csúcsformában várja a találkozót. Nyilatkozatai szerint formájából talán csak az Ukrajnában zajló politikai viharok zökkenthetik ki. Klicsko elismeri ellenfele erényeit, tudja, hogy nagy küzdő, jó képességekkel, ugyanakkor bízik benne, hogy jó meccsen győzelmet arat.

Ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy Lennox Lewis végleg visszavonult, és nem ad számára esélyt, kettejük visszavágójára, mert csak egy esetleges győzelem esetén mondhatná el magáról, hogy ő a világ legjobbja.

"De a visszatérés helyett Lewis tippeket küld mindenkinek, hogy tudnak megverni engem. Ez nem segített Corrie Sandersnek sem, remélem nem segít majd Danny Williamsnek sem" - bizakodott Vitalij. Ezt erősíti meg edzője, Fritz Sdunek is, aki úgy véli, nincs semmi olyan probléma, ami arra utalna, hogy az ukrán öklöző nem védi meg a címét.