Csonttörő Las Vegasban vívja vb-döntőjét

2006.01.24. 21:06
Nagy Csonttörő János első magyarként vívhat világbajnoki címmérkőzést Las Vegasban. Ellenfele a közel egy éve címvédő argentin Jorge Barrios lesz, aki már megüzente neki, hogy úgy megveri, hogy vc-re sem tud kimenni majd magától. A győztes a WBO (Boksz Világszervezet) nagypehelysúlyú bajnoka lesz.
Több mint féléves tárgyalássorozat után eldőlt, hogy Nagy Csonttörő János nem Magyarországon, hanem az amerikai Las Vegasban, a híres hotelben vívhatja élete első világbajnoki döntőjét.

Nagynak hibátlan a mérlege

A nagypehelysúlyú öklöző 2005-ben került a kötelező kihívó pozíciójába, mivel eddig még nem volt egyetlen vesztes mérkőzése sem, mind a huszonhárom összecsapását megnyerte, ebből tizennégyet KO-val.

Ellenfele a címvédő argentin Jorge Barrios lesz, aki nem rendelkezik makulátlan mérleggel, hiszen negyvenöt sikeres fellépése mellett kétszer is vereséget szenvedett, míg egyszer döntetlennel zárult a mérkőzése.

Barrios kiütéssel lett világbajnok

Legutóbb 2003 márciusában kapott ki utoljára, akkor a brazil Acelino Freitas volt az ellenfele, és a tizenkettedik menetben adta meg magát, így nem szerezte meg sem a WBA (Boksz Világszövetség), sem a WBO (Boksz Világszervezet) világbajnoki övét.

Barrios tavaly áprilisban szerezte meg a WBO világbajnoki címét, miután Mike Anchondót a negyedik menetben kiütötte, azóta azt egyszer védte meg, a második menetben kiütötte riválisát. A soron következő mérkőzésnek egyértelműen ő az esélyese, még akkor is, ha Csonttörő nagyon komoly riválisokat vert meg korábban, köztük kétszer a szintén argentin Julio Pablo Chacónt és a bolgár Toncso Toncsevet.

Az üzengetés már elindult

A felkészülését a napokban megkezdő Barrios már tavaly november végén üzent Csonttörőnek, mondván úgy meg fogja verni, hogy a vc-re sem tud majd egyedül kimenni egyedül. A nevét ugyanakkor nem említette meg, de tervei szerint öt menet után befejődik a küzdelem.

Nagy János február végén vív majd egy felhozó mérkőzést Tapolcán, aztán utazik az Egyesült Államokba. A pénzdíjról egyelőre semmit sem lehet tudni, de könnyen kikövetkeztethető, hogy élete legnagyobb gázsiját kapja a magyar bunyós, a becslések szerint tizenötmillió forintot is zsebre tehet.