Kokó a WBO szupervizora lesz a paksi gálán

2006.04.19. 14:43
A hétvégi, paksi bokszgálán a Felix-Promotion három világbajnokán kívül, a szupervizori teendőket is egy korábbi világelső, Kovács Kokó István látja el.

Az április 22-i, paksi Felix-Promotion-gálának Dr. Csábi Bettina, Nagy "Csonttörő" János és Bognár László mellett lesz még egy profi világbajnok szereplője, a szupervizor Kovács "Kokó" István.

Kokó ismét a pehelysúlyúak között

Az első magyar profi ökölvívó világbajnok négy éve akasztotta szögre a kesztyűit, s azóta - többek közt - a Bokszvilágszervezet (WBO) tisztségviselőjeként tevékenykedik. Kokó jelenleg a WBO európai alelnöke, de a mai napig ellenőrként is közreműködik a szervezet címmérkőzésein.

A Felix-Promotion és a TV2 paksi bokszgáláján a két fiatal tehetség, Nagy "Zsivány" Zsolt és Mészáros András a WBO betöltetlen interkontinentális címéért lép ringbe, és az összecsapás előtt, alatt és után Kokó ellenőrzi, hogy minden a világszervezet szabályai szerint zajlott-e. A párosítás pikantériája, hogy a bajnokjelöltek ugyanúgy pehelysúlyban lépnek ringbe, ahogy annak idején Kokó.

Szlovák, francia, orosz és lengyel ellenfelek

A szombati rendezvényen Bognár László a szlovákiai Andrzej Sark ellen bokszol a Nemzetközi Boksztanács (IBC) betöltetlen kisváltósúlyú világbajnoki övéért, Dr. Csábi Bettina pedig harmatsúlyú címét védi a francia Nadia Hockmi ellen.

Az este folyamán ringbe lép Nagy "Csonttörő" János, aki a május 20-i, Jorge Rodrigo Barrios elleni WBO világbajnoki címmeccsre tart főpróbát a 30 éves, korábbi orosz bajnok Jevgenyij Sztrauszov ellen. Kovács "Vipera" Attila a lengyel nemzetközi bajnok Marcin Piatkowskival mérkőzik.