Kovács Attila pontozással lett világbajnok

2006.06.03. 23:55
Tizenkét menetben, egyértelmű pontozással nyerte el a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nagyváltósúlyú övét Steve Conwaytől szombat este Kovács "Vipera" Attila. Az angol öklöző tisztátalanul öklözött, de mégis nagyon szimpatikusan veszített a szolnoki gálán.

Szombattól ismét magyar öklöző az IBO nagyváltósúlyú világbajnoka, miután Kovács "Vipera" Attila legyőzte Steve Conway-t. Az angol sportoló három hónapig birtokolta a címet, azt követően, hogy kétszer is legyőzte a korábbi világelső Kótai Mihályt.

A Felix-Promotion szolnoki gálájának főmeccse érdekes összecsapást hozott, mert Kovács egyértelműen jobb volt, de az angol végigküzdötte, harcolta a tizenkét menetet. Conway kezdettől fogva tisztátalanul öklözött, nem azért fejelte meg többször ellenfelét, mert fáradt, hanem ez hozzátartozott stílusához. Az egykori leedsi utcagyerek sokszor fogta meg az "oroszlányi Viperát", és egyébként is minden hamisságot bevetett ellen.

Kovács az elején egyértelműen jobb volt, jól hárította ellenfele kellemetlen megmozdulásait. Jól ütött nemcsak fejre, de a fordított állású angol testére is. Conway kellemetlen stílusa az ötödik menetre fárasztotta el először kicsit Kovácsot, ez volt az egyetlen menet, amelyben talán jobb volt a magyarnál. Utána viszont pont ő kezdett fáradni és a hatodik, hetedik menet egyértelműen Viperáé volt.

Kellemetlen stílus, mégis sportszerű vesztes

Conway sokszor hóna alá fogta ellenfelét, vagy éppen ő hajolt le. Egyszer az a bravúr is sikerült neki, hogy mélyet fejelt.

Az angol az utolsó négy menetben sem tudott igazán újítani, noha többször jól találta el Kovácsot és látszott, őt nem lehet ma kiütni. A Vipera azonban tartotta előnyét.

Aztán a végén Conway feledtette minden tisztátalanságát: az utolsó gongszó után nyomban átlelte és a magasba emelte Kovácsot. Az övtől búcsúzó leedsi rendkívül szimpatikusan viselte a vereséget és a trófeát maga csatolta fel azt a Vipera derekára.

A Tiszaligeti Sportcsarnokban szombat este a nagyközépsúlyú Nagy "Hóhér" József a kongói Mukadi Manda ellen, a harmatsúlyú világbajnok dr. Csábi Bettina az ukrán Okszana Romanova ellen őrizte meg veretlenségét.