Balzsay ősszel világbajnok lehet

2008.07.22. 21:55 Módosítva: 2008.07.22. 22:11
A magyar nagyközépsúlyú eredetileg Jan Pascallal bokszolt volna a WBO interim címéért, a kanadai menedzsmentje azonban visszalépett. Balzsay ellenfele szeptember 27-i világbajnoki címmeccsen a veretlen francia Jean-Paul Mendy lesz.

A profibox.hu internetes oldal értesülése szerint Pascal menedzsmentje kedden értesítette a WBO vezetőit, hogy nem adnak be pályázatot a versenytárgyalásra a találkozó rendezési jogáért mondván, Pascalnak több jó lehetősége is van.

Balzsay eredetileg a nagyközépsúly betöltetlen helyéért csatázott volna a kanadai Jean Pascallal, ám a cím birtokosa, Joe Calzaghe bejelentette, hogy a szeptemberi, Roy Jones Jr. elleni félnehézsúlyú meccse után visszatér a nagyközépsúlyba.

A BBC kedden ugyanakkor azt közölte, hogy az utóbbi meccs a walesi klasszis kézsérülése miatt elmarad, s várhatóan csak novemberben kerül rá sor.

Balzsay édesapja, Károly az amatőrök szövetségi kapitánya a tatai edzőtáborban az Indexet úgy tájékoztatta, miután beszélt gyerekével, hogy Pascal a WBA felé veszi az irányt. Fiának pedig szeptember huszonhetedikén Hamburgban Jean-Paul Mendy lesz az ellenfele. Azon az estén három címmeccset is rendeznek, az egyik lesz az ifjabbik Balzsayé.

Balzsay egyáltalán nem bánkódik, hogy így alakult a sorsa, és már várja a megmérettetést, jóllehet az Universum vezetője, Klaus Peter Kohl korábban úgy nyilatkozott, hogy egy világbajnoki meccs előtt még felhozó meccseken szeretné a ringben látni.

A francia Mendy eddig veretlen, huszonnégyszer nyert, egy döntetlent ért el. A WBO ranglistáján pillanatnyilag a hatodik helyen áll.