Balzsay Károlyt félretette az Universum

2008.09.12. 11:34
Bár a német profi bokszklub, az Universum azt hirdeti, hogy Balzsay Károly pályafutása nagyon fontos számára, a magyar sérülése után más ellenfelet hozott az ugyancsak a klub színeiben versenyző orosz Gyenyisz Inkinnek. Balzsay legközelebb decemberben meccselhetne, de nem tudni, kivel.

A nagyközépsúlyú Balzsay Károly élete egyik legnagyobb esélye, egyben legnehezebb meccse előtt állt volna szeptember 27-én, a WBO betöltetlen világbajnoki címéért öklözhetett volna Hamburgban.

Múlt hét csütörtökön azonban edzés közben megsérült, felszakadt a bőr a bal szeme alatt, így a veretlen – 33 győztes meccsel rendelkező, Nagy Hóhér Józsefet is kiütő – orosz Gyenyisz Inkin elleni csatát le kellett mondania.

balzsaykaroly

Klubja, az Universum azonban nem halasztja el a bokszgálát – más címmeccsek is lesznek az eseményen –, Inkinnek is gyorsan új ellenfelet hoztak, a kolumbiai Fulgencio Zunigát.

Balzsaynak tökéletes a mérlege, tizenkilenc győzelme mellett egyszer sem kapott ki, a kolumbiai már kétszer is. Legutóbb a szintén hibátlan mérlegű Kelly Pavlik ütötte ki a kilencedik menetben. Pavlik nem kis név, egy hónap múlva Bernard Hopkinsszal mérkőzik az Egyesült Államokban.

Mivel Inkin Balzsay klubtársa, ha nyerne – ami Zuniga múltját tekintve egyáltalán nem vehető biztosra –, nem lenne nehéz sort keríteni meccsükre, de erre legkorábban decemberben kerülhetne sor. Feltéve, ha Inkin akar még bokszolni idén, illetve, ha az Universum Balzsayval akarja bokszoltatni, nem pedig mással, akár egy könnyebb ellenféllel. Balzsay lassan regenerálódó sérülése miatt november előtt semmiképp sem léphetne ringbe.

Decemberben viszont még akár a félnehézsúlyú Erdei Zsolt következő gáláján is bokszolhatna, bár egyelőre azt sem tudni, Erdeinek ki lesz az ellenfele.

A legideálisabb forgatókönyv persze a magyar ökölvívó számára az lenne – igaz, ez már nem több puszta kombinációnál –, ha Zuniga megverné Inkint, és Balzsayt küldenék ellene harcba, hogy visszaszerezze az Universumnak az övet. Volt már ilyen az Universum történetében: amikor Dariusz Mihalczewskit legyőzte a mexikói Gonzalez, Erdei Zsolt kapta meg az esélyt. Élt is vele, élete legjobb bokszával simán legyőzte Gonzalezt.