Egyre közelebb az Erdei-Garay címmeccs

2009.03.30. 14:27
Erdei Zsolt és az argentin Hugo Hernan Garay világbajnoki címegyesítő mérkőzéséről egyre intenzívebben tárgyalnak az érintettek.

A hírről elsőzör a LaGaceta.com argentin kiadása számolt be, de további részleteket nem közölt. Egyes információk szerint arra is van esély, hogy a gálára augusztus 22-én Magyarországon kerül sor.

A 32 győzelemmel és 3 vereséggel álló Garay mérkőzéseit ugyanúgy az Universum Box Promotion szervezi, mint a 30 mérkőzés után is százszázalékos Erdei fellépéseit. Az argenti két véleményes veresége után mindenképpen szeretne harmadszor is ringbe lépni a magyar klasszis ellen, amit könnyen elősegíthet universumos szerződése, írja a Profiboksz.hu.

2004. május 8-án volt az első találkozó Dortmundban. A 12 menetesre tervezett meccs megosztott pontozással dőlt el, ez egyik bíró 114-114-re hozta. Egy év múlva bokszoltak újra, 2005. február 26-án Hamburgban. Ez a találkozó is 12 menetig tartott, és megint megosztott pontozással nyert Erdei. Ekkor az egyik bíró Garayt látta jobbnak.

Erdei Zsolt immár évek óta a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka, Hugo Hernan Garay pedig a Boksz Világszövetség (WBA) övét birtokolja.