Valujevet nem engedik Klicskóval bokszolni

2009.06.04. 19:37 Módosítva: 2009.06.05. 08:50
A nehézsúlyú orosz Nyikolaj Valujev biztosan nem bokszol június huszadikán az angol Haye sérülése után szabaddá váló Vlagyimir Klicskóval. Az üzbég Csagajev ajánlkozna az időpontra, igaz eközben Haye úgy nyilatkozott, három hét múlva már ő is készen állna az ukrán elleni meccsre.

Szerda este még nem lehetett tudni, mi történt a cirkálósúlyból eggyel feljebb lépő angol David Haye-jel, csak az volt biztos: lemondta június 20-i mérkőzését a három világbajnoki övet birtokló Vlagyimir Klicsko ellen.

Csütörtökre kiderült, nem kéz- hanem hátsérülést szenvedett, és ha a mostani időpont nem is jó neki, július 11-én már szívesen megmérkőzne a nehézsúlyú ukrán óriással, mert akkorra felépülhetne.

Akkor a Schalke stadionja is szabad, vagyis elvileg nem lehetne gond a meccsel, és mind a hatvanezer nézőt ki lehet szolgálni, akik eddig jegyet váltottak.

David Haye, aki eddig verbálisan igen erős volt, és egész biztos volt abban, hogy mindkét Klicskót kiüti -levágott fejekkel hirdette magát -, sajnálta, hogy csalódást okozott rajongóinak. Tudom, hogy az ökölvívást szeretők ezt a meccset akarják látni, én pedig megteszek mindent ezért.”

Klicsko menedzsere, Bernd Bönte kifejtette: örülne, ha minél gyorsabban össze lehetne hozni a találkozót, mert már eddig is rengeteg energiáját mozgósította pártfogoltja.

Meglepő ugyanakkor, hogy Nyikolaj Valujev, akinek címvédő meccse szombaton maradt el Csagajev pozitív véreredménye miatt, nem akar jó két hét múlva bokszolni, jóllehet korábban többször kijelentette, minden vágya az ukránnal összemérni erejét.

„Határidős okok miatt Valujevet nem tudjuk rendelkezésre bocsátani, péntek óta nincs edzésben. Természetesen bármikor bokszol Klicsko ellen, de csak egy megfelelő felkészülés után. Hetekig egy 181 centi magas, balkezes bunyósra készült, ilyen gyorsan nem lehet felkészülni egy kétméteres, normál alapállású öklözőre. Ha Valujev most kiállna Klicsko ellen, akkor mindenki azt hinné, hogy a helsinki események megrendezettek voltak” - idézte a profiboksz.hu az orosz öklöző klubjának szóvivőjét.

Az üzbég Ruszlan Csagajev, aki egyszer már megverte Valujevet, azonnal jelezte, neki nem okoz gondot a felkészülés, ő ott lenne a ringben. A meccset közvetítő RTL is örömmel Csagajev fogadta ajánlkozását.

A jövő hétre várhatóan kiderül, milyen meccsek lesznek a nehézsúlyban.