Erdei klubja elutasított egymillió dollárt?

2009.07.21. 11:14 Módosítva: 2009.07.21. 11:14
Nyolc profi meccs után világbajnoki címmérkőzést kap a kazah Bejbut Sumenov. A félnehézsúly legfrissebb bajnoka a spanyol Campillót hívhatja ki, Erdei klubja, a német Universum állítólag nem fogadta el az ajánlatot.

A profiboksz.hu híre szerinte lázasan keresgél ellenfelet a huszonöt éves kazah félnehézsúlyú Bejbut Sumenovnak a családi menedzsment, a versenyzőt ugyanis bátyja menedzseli.

A profik közt eddig mind a nyolc meccsét megnyerte, hatot kiütéssel. Makulátlan indulása után három nagy szervezet is a ranglistájára tette: a WBO-nál már az ötödik, a WBA-nál hatodik, a WBC a tizennegyedik helyre tette.

Sumenov testvére állítólag egymillió dollárt kínált mindhárom szervezet világbajnokának, a spanyol Gabriel Campillónak (WBA), Jean Pascalnak (WBC) és Erdei Zsoltnak (WBO) is, hogy Kazahsztánba menjenek, és mérjék össze erejüket Bejbuttal. Erdeit már nem először akarja kihívni.

„A németek félnek, hogy elveszítik a világbajnoki címet, mivel tisztában vannak azzal, hogy Bejbut erősebb és jobb, mint Erdei, ezért menekülnek előlünk” – beszélt Csingiz Sumenov újságíróknak.

A boxrec.com úgy tudja, Sumenov augusztus 15-én Kazahsztánban bokszol a spanyol Campillóval, aki az argentin Hugo Hernan Garayt verte nemrégiben, vagyis ő elfogadta a kihívást.

Sumenov legutóbbi meccsén, május elején az amerikai Byron Mitchellt a negyedik menetben kiütötte, alighanem ez a siker hozta meg önbizalmát. Mitchell nagy nevekkel mérkőzött korábban, de kikapott Calzaghétól a második menetben, Sven Ottke pontozással verte, Richard Hall ellen viszont négy menetig bírta csak.

Sumenov ázsiai bajnok volt az amatőröknél, a 2004-es olimpián az első körben ugyan legyőzte Kuziemskit, aki most előtte áll a profiknál a rangsorban, utána viszont kikapott a török Tarhantól.