Judit
2 °C
7 °C

Erdeinek két újabb ellenfelet találtak

2009.11.05. 17:09
A világbajnok novemberben első cirkálósúlyú meccsét vívja, ha nyer, a lengyel Wlodarczyk és a brit Hide jöhet.

Erdei Zsolt november 21-én a németországi Kielben mérkőzik meg az olasz Giacobbe Fragomenivel a WBC cirkálósúlyú világbajnoki címéért. A félnehézsúlyú magyar egy súlycsoporttal feljebb megy, ha nyer, újabb ellenfelet szerveznek neki: a WBC úgy döntött, a címmeccs győztesének rövid időn belül ki kell állnia Krzystof Wlodarczykkal.

A lengyel és Fragomeni májusi címmeccse döntetlen volt, de a vitatható pontozás miatt a WBC hozzájárult, hogy Wlodarczyk ismét bokszoljon a vb-címért.

Wlodarczyk 28 éves, 44 profi meccséből 41-et megnyert (31-et KO-val). Az olasz elleni volt az első komolyabb címmeccse, mivel Fragomeni volt a címvédő, így megvédhette vb-övét. A lengyel eddig hét magyarral bokszolt, valamennyit legyőzte.

erdei3

Ha Erdei Fragomeni után a lengyelt is legyőzi, úgy a hivatalos kihívó brit Herbie Hide lehet következő ellenfele.

A magyar legutóbb januárban bokszolt, akkor a túlsúlyos ukrán Barasjant verte. Azóta sem újabb címvédés, sem címegyesítés nem jött össze, a hamburgi klub csak ígérgetett, majd ezt a cirkálósúlyú lehetőséget adta neki. Az Universum így érte el, hogy a félnehézsúlyban német világbajnoka (Jürgen Brähmer) legyen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?