Erdeinek két újabb ellenfelet találtak

2009.11.05. 17:09
A világbajnok novemberben első cirkálósúlyú meccsét vívja, ha nyer, a lengyel Wlodarczyk és a brit Hide jöhet.

Erdei Zsolt november 21-én a németországi Kielben mérkőzik meg az olasz Giacobbe Fragomenivel a WBC cirkálósúlyú világbajnoki címéért. A félnehézsúlyú magyar egy súlycsoporttal feljebb megy, ha nyer, újabb ellenfelet szerveznek neki: a WBC úgy döntött, a címmeccs győztesének rövid időn belül ki kell állnia Krzystof Wlodarczykkal.

A lengyel és Fragomeni májusi címmeccse döntetlen volt, de a vitatható pontozás miatt a WBC hozzájárult, hogy Wlodarczyk ismét bokszoljon a vb-címért.

Wlodarczyk 28 éves, 44 profi meccséből 41-et megnyert (31-et KO-val). Az olasz elleni volt az első komolyabb címmeccse, mivel Fragomeni volt a címvédő, így megvédhette vb-övét. A lengyel eddig hét magyarral bokszolt, valamennyit legyőzte.

erdei3

Ha Erdei Fragomeni után a lengyelt is legyőzi, úgy a hivatalos kihívó brit Herbie Hide lehet következő ellenfele.

A magyar legutóbb januárban bokszolt, akkor a túlsúlyos ukrán Barasjant verte. Azóta sem újabb címvédés, sem címegyesítés nem jött össze, a hamburgi klub csak ígérgetett, majd ezt a cirkálósúlyú lehetőséget adta neki. Az Universum így érte el, hogy a félnehézsúlyban német világbajnoka (Jürgen Brähmer) legyen.