Erdei feljebb lépett, és címmeccset kapott

2009.10.13. 16:59 Módosítva: 2009.10.13. 17:14
2004 óta a WBO félnehézsúlyú világbajnoka Erdei Zsolt, tizenegyszer védte meg övét, ellenfél híján most eggyel feljebb lép. A cirkálósúly olasz bajnoka, a 40 éves Giacobbe Fragomeni vár rá. Erdei lehet az első magyar, aki a WBC-nél bajnok lesz.

Következő mérkőzésén egy kategóriával feljebb, cirkálósúlyban lép ringbe Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka.

A profiboksz.hu szaklap keddi értesülése szerint a hamburgi Universum istálló hivatalosan is megerősítette, hogy a magyar öklöző ellenfele a Boksz Világtanács (WBC) olasz világbajnoka, a 40 éves Giacobbe Fragomeni lesz.

A meccset november 21-én, a németországi Kielben rendezik meg, erről tudósít a boxrec.com is. A 35 esztendős "Madár" az első olyan magyar bokszoló lehet, aki nem a WBO-nál szerez profi világbajnoki címet.

A hibátlan mérleggel rendelkező - 30 győztes meccsen van túl - Erdei felkészülését még nem tudni, ki irányítja, mert Fritz Sdunek épp kedden jelentette be, orvosi tanácsra visszavonul.

A magyar öklöző január elején volt utoljára ringben, akkor a túlsúlyos ukrán Barasjant verte, utána az áhított címegyesítés nem jött össze, és sokáig úgy látszott, csak hülyíti őt a hamburgi klub.

Egyelőre kérdéses, lemond-e világbajnoki címéről, ha igen, akkor klubtársáé, Jürgen Brähmeré, aki az interim címet Budapesten szerezte meg.

Fragomeni egyetlen vereségét David Haye ellen szenvedte el, legutóbbi, májusi meccsén döntetlen lett - emellett 26-szor nyert -, a lengyel Krzysztof Wlodarczykkal öklözött.

Három magyarral mérkőzött korábban, az olimpiai bronzérmes Béres Zoltán mellett Rajkai Adriánt és Németh Ottót is kiütötte.