Erdei Zsolt edzőjét eltiltották a boksztól

2009.10.13. 12:15 Módosítva: 2009.10.13. 12:15
Még mindig nem tudni, bokszolhat-e idén a félnehézsúlyú Erdei Zsolt, ha igen, akkor sem korábbi edzője, Fritz Sdunek készíti fel. A 62 éves edzőre ugyanis ráparancsolt orvosa, intenzív pihenésre van szüksége.

Egészségügyi problémái miatt nem foglalkozhat tovább tanítványai felkészítésével Fritz Sdunek, aki többek között Erdei Zsolt profi ökölvívó-világbajnok és Balzsay Károly edzője is.

A német Universum Promotion első számú trénerét – 1994-ben került Hamburgba - az utóbbi években komoly betegségekkel kezelték, néhány esztendeje rákot diagnosztizáltak nála, tavaly pedig szívműtéten esett át.

„Orvosom határozottan jelezte, intenzív pihenésre van szükségem - nyilatkozta Sdunek a klub honlapján. - Saját magammal és a családommal kell foglalkoznom a jövőben, sajnos már nem vagyok fiatal." Sduneknek két gyermeke, fia és lánya van, lánya a török Ahmet Önerhez, korábbi bokszolóhoz ment feleségül.

A 62 éves szakember korábban - többek között - Kovács Istvánnal, vagy Dariusz Michalczewskivel foglalkozott, de a nehézsúlyú Vitalij Klicskót is ő készítette fel legutóbbi, szeptember végi győztes címmeccsére.

Azt még egyelőre nem tudni hivatalosan, hogy Erdei és Balzsay kivel dolgozik majd a jövőben.

Sdunek a Balti tenger partján született 1947-ben, a Traktor Schwerin klub színeiben főiskolai bajnok volt, 1979-ben a klub edzője lett. Legnagyobb egyesületi sikerét 1988-ban érte el, akkor Andreas Zülow olimpiai bajnoki címet szerzett Szöulban.