Balzsay folytatja, címmeccset ígértek neki

2010.02.12. 11:25 Módosítva: 2010.02.12. 11:25
Az egykori profi világbajnok a legfontosabb kérdésben megállapodott klubjával, a részletek is jöhetnek valamikor. Bíznak benne, szerződésbe azonban nem foglalták a megbeszélést.

Balzsay Károly folytatja pályafutását, célja, hogy újra profi világbajnoki címet szerezzen.

A magyar ökölvívó és klubja, a hamburgi Universum csütörtök este tárgyaltak, mindkét fél a folytatás mellett foglalt állást - közölte Elbert Gábor, Balzsay menedzsere. A részletekről később egyeztetnek majd.

Balzsaynak áprilisban születik meg második kislánya, utána két vagy három felhozó mérkőzés szerepel a tervekben, aztán az Universum megpróbál elintézni neki egy címmeccset, de arról még korai beszélni, hogy melyik szervezetnél lenne. Az Universum stabilitása megroppant, világbajnokai elhagyták, tévétársaságok felmondták szerződésüket.

A 30 éves Balzsay 23 profi mérkőzésén kétszer szenvedett vereséget: tavaly augusztusban veszítette el a Boksz Világszervezetnél (WBO) őrzött nagyközépsúlyú világbajnoki címét, a német Robert Stieglitztől Budapesten kapott ki technikai KO-val. Decemberben a szintén német Robert Gutknechttől szenvedett vereséget, akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg befejezi. Balzsay ezen a meccsen csak árnyéka volt önmagának, az elején ugyan ő irányított, utána visszaesett, és kilúgozott stílusával nem is nyerhetett, mégha ő magát győztesnek is gondolta.