Kalucza is búcsúzott az Ökölvívó Eb-n

2010.06.06. 15:38

Az 51 kg-ban szereplő Kalucza Norbert a vasárnapi nyolcaddöntőben kikapott örmény riválisától, így - ötödik magyarként - kiesett az ökölvívó Európa-bajnokságon Moszkvában.

Az Eb második napja előtt lényegesen jobb folytatásban reménykedett a magyar csapat, melynek öt szombaton érdekelt tagjából csupán Bacskai Balázs győzött. A vasárnapi három bokszoló közül elsőként, a második párban lépett ringbe a Megaszport Sportcsarnokban Kalucza, akinek örmény ellenfeléről, Derenik Gizlarjanról Kovács László kapitány sem tudott sokat, így az esélyekről sem mert előzetesen mondani semmit. A nyolcaddöntős mérkőzés később igazolta a szakvezető óvatosságát, ugyanis mint kiderült egy nagyon jó képességű bokszoló került a debreceni sportoló útjába. A meccsek nagy többségével ellentétben nem nagyon ismerkedtek egymással a felek, Kalucza próbálta irányítani Gizlarjant, aki folyamatosan mozgott, eltáncolt, és rendre váratlanul, kiváló ütemben vert bele a magyar támadásaiba. A meccs kemény volt már ekkor is, sok volt az ütés, a szakasz végére három ponttal vezetett Gizlarjan (2-5).
A pihenő után még keményebben küzdött Kalucza, az örmény ugyanakkor továbbra is magabiztosan öklözött, a nehéz helyzetekből is szép feltáró ütésekkel jött ki, és az ütéspárbajokban is eredményesebb volt. A magyar egyre nehezebb helyzetbe került, a hatodik perc végére már nyolc pont volt a különbség (3-11). Az utolsó menetben az addig is keményen hajtó, daráló magyar olimpikon fáradni látszott, továbbra is ment ugyan előre, sokat ütött, de nagyon pontatlanul, nem tudta zavarba hozni Gizlarjant, aki az utolsó másfél percben már olykor leengedett kézzel, látványosan bokszolt, és nyert, megérdemelten, 16-4-es pontozással.

A vasárnapi folytatásban Bacskai Balázs (69 kg) a litván Egidijus Kavaliauskasszal mérkőzik közép-európai idő szerint várhatóan 17 óra körül, majd Bernáth István (+91 kg) a francia Jouini Zieddel 20 óra körül. Mindkettejük számára a nyolc közé jutás a tét.