Ki akartam ütni, de mindig állva maradt

2010.10.19. 10:43
Vitalij Klicsko háromszázszor ütötte meg Shannon Briggst, de nem elégedett a címvédéssel. Az amerikainak eltört az arccsontja, beszakadt a dobhártyája, bal bicepsze leszakadt, műteni kell.

Vitalij Klicsko szombat éjszaka Hamburgban egyhangú pontozással védte meg a WBC nehézsúlyú világbajnoki övét, a 39 éves ukrán nagyon elverte Shannon Briggst, aki a bekapott 300 ütés ellenére kibírta a 12 menetet. A meccs rekordnézettséget hozott, az RTL közvetítését 14 millióan nézték Németországban, írja a profiboksz.hu.

"Ismét bizonyítottam, hogy a világ legjobbja vagyok, a testvérem, Vlagyimir után persze - mondta nevetve Klicsko. - Büszke vagyok, hogy ugyanazt az övet viselhetem, amit Muhammad Ali is. Briggs nagy szöveggel jött a meccsre, nem akartam lebecsülni, erős, rutinos ellenfél. Ki akartam ütni, közel voltam hozzá, de nem sikerült. Csak azt láttam, jön és jön, azt gondoltam, következőre nagyon keményen fogom eltalálni, eltaláltam, de megint állva maradt. A kezeim fájnak, mindent megpróbáltam, de nem dőlt el, nem vagyok igazán elégedett. Briggs óriási harcos, nem adta fel. Azt hiszem, még mindig elég erős vagyok, pár hónap múlva ismét szorítóba léphetek"- nyilatkozta a világbajnok.

"Bokszoltam George Foremannel és Lennox Lewisszal is, egyik sem ütött olyan keményen, mint Vitalij. Olyan bokszoló, akire a Hírességek Csarnoka vár, nagyszerű bajnok" - mondta még a ringben Briggs, aki a mérkőzés utáni doppingvizsgálat alatt összeesett, kórházba vitték, kivizsgálták. Több helyen eltört az arccsontja a szeme körül, beszakadt a dobhártyája, agyrázkódása van, bal bicepsze leszakadt. Műteni kell, legalább fél évig nem bokszolhat.

A sérülések miatt nagy vitát váltott ki a bíráskodás, Klicsko mestere, Fritz Sdunek Briggs sarkának felelősségét is felvetette. "Sajnálom, hogy ilyen brutális emberek ültek ott, akik képtelenek voltak beismerni, hogy bokszolójuknak semmi esélye sincs. Shannonnak az lett volna a legjobb, ha Vitalij leüti a 6. menetben, sok ütéstől megkímélte volna magát. Egy ilyen szituációban én legkésőbb a tizedikben bedobtam volna a törölközőt. Shannon szerintem már sosem lesz az az ember, aki a meccs előtt volt. Vitalij talán kicsit görcsössé vált, ahogy a kiütést erőltette, nem tudott stabilan beleállni az ütésekbe, de még mindig sok van benne".

Briggs a meccs utáni nyilatkozatában megvédte edzőjét: Herman Caicedo le akarta állítani az összecsapást, de az amerikai nem engedte.

Az idősebb Klicsko két vereség mellett 41. profi győzelmét hozta, Briggs a hivatásosok között vívott 59. meccsén 6. vereségét szenvedte el.