Bedákékat kirúgta az Universum

2010.10.28. 10:29
Profi pályafutásuk elején jelentette be az Universum a Bedák testvéreknek, nem tudnak nekik meccseket lekötni. A légsúlyú Pál még csak 25 éves, Zsolt is csak 27, mégsem lesz könnyű új klubot találniuk.

A hamburgi Universumnak nincs televíziós partnere, a bokszklub jelentős anyagi gondokkal küzd, ezért két magyar versenyzőjének sem tud mérkőzéseket biztosítani.

Az amatőröknél Eb-bronzéremig eljutó Bedák Zsolt, valamint testvére, a vb-ezüstérmes Pál mehet amerre lát, oda igazolhat ahová akar, írta a Blikk.

A nagypehelysúlyú Zsolt idén világbajnoki címmeccsig jutott, de a Puerto Ricó-i Juan Wilfredo Vazquez ellen eltörött az állkapcsa, veszített (ez volt első profi veresége.) A veretlen Pál nyolc győztes meccse után igazán komoly mérkőzést egyelőre még nem kapott.

Bedák Pál  (Fotó: Kovács Tamás)
Bedák Pál (Fotó: Kovács Tamás)

„Minden héten hívogattam az edzőket, hogy mikor kell visszamennem Hamburgba, de sosem kaptam egyértelmű választ. Meguntam, kocsiba ültem, és amikor szerdán bementem az irodába, közölték velem: nincs pénz, nincs mögöttünk biztos televíziós háttér, mindketten mehetünk, ahova akarunk“ – mondta Zsolt.

Öccsét még csak fel sem hívták Németországból, ő Zsolttól tudta meg, nincs szükség rá. Hamburgban úgy érveltek, mindkét magyarnak lejárt a szerződése, ami a versenyzők szerint kizárt, Pál tavaly kötötte újra szerződését, amely 3+3 évre szólt, bátyja pedig 2012-ig lett volna az Universumnál, ezért beperelik a klubot.

Bedák Zsolt (b)
Bedák Zsolt (b)

Az Universum többszörös világbajnokának, Erdei Zsoltnak nyáron járt le a szerződése, és ugyan volt olyan időszak, amikor ő volt az egyesület egyedüli világbajnoka, még csak el sem búcsúztatták.

Erdei Amerikában próbál szerencsét, de az ő hírnevével, mérlegével egyszerűbb lesz érvényesülni, mint a két Bedáknak, akik 25 és 27 évesek.