Mayorga keze két percet már nem bírt ki

2011.03.13. 15:12

A WBA nagyváltósúlyú világbajnoki címét Miguel Angel Cotto (mérlege 36 (29 KO)-0-2) technikai KO-val védte meg szombat este.

Cotto a korábbi világbajnok nicaraguai Ricardo Mayorgával (Matador)  bokszolt Las Vegasban. A 12 menetesre tervezett mérkőzés az előzetes várakozások ellenére majdnem végig ment. De Mayorga végül feladta az utolsó menetben.

Az első menetekben Mayorga volt az aktívabb, lerohanta Cottót, de a puerto ricói gyorsan felvette a ritmust, ő is keményen megsorozta Mayorgát. Az ütései is pontosabbak volt.

A következő menetekben is kemény küzdelem volt, olykor Mayorga került fölénybe. A nyolcadik menettől kezdve azonban Cotto átvette az irányítást, és taktikus bokszolva ment előre.

Ekkor már érezhető volt, hogy Mayorga csak akkor nyerhet, ha kiüti Cottót. Ez nem sikerült neki, sőt Cotto került közel a kiütéshez. A 12. menet 53 másopercében, egy kombináció után Mayorga meg is rogyott. Még felkelt, de kézsérülésre hivatkozva feladta a meccset.

A 38 éves Mayorga a meccs után bejelentette a visszavonulását.

Cottót eddig csupán Margarito és Pacquiao tudta legyőzni, mindketten technikai KO-val győztek ellene. Cotto valószínűleg Margarito ellen küzd majd legközelebb, ha azt megnyeri, Pacquiao-val is lehet egy visszavágója.